Zelenski imploră SUA să continue ajutorul pentru Ucraina pe fondul incertitudinii electorale: Vladimir Putin se va opune din principiu Statelor Unite

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Vladimir Zelenski la Institutul Ronald Reagan din SUA. Sursa Foto: captură video Facebook.
Vladimir Zelenski la Institutul Ronald Reagan din SUA. Sursa Foto: captură video Facebook.

În timp ce cortina summitului NATO s-a ridicat, președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a îndreptat atenția asupra câștigării atenţiei republicanilor, ținând un discurs adresat Partidului Republican, pe fondul incertitudinii cu privire la faptul dacă probabilul candidat al Partidului Republican, fostul președinte Donald Trump, va continua ajutorul militar pentru Ucraina dacă va fi ales în noiembrie.

,,Acum, toată lumea așteaptă luna noiembrie: Americanii așteaptă luna noiembrie. Europa, Orientul Mijlociu, Pacificul - întreaga lume așteaptă luna noiembrie", a declarat Zelenski într-un discurs susținut în această seară la Ronald Reagan Presidential Foundation and Institute, potrivit Breaking Defense.

Youtube video image

Președintele rus Vladimir Putin este, de asemenea, "în așteptarea lunii noiembrie", a adăugat Zelenski în timpul unei discuții la marginea focului după discurs. "Poate că politica Americii se va schimba. Eu sper că nu se va schimba niciodată".

 

Putin se va opune din principiu Statelor Unite

 

De-a lungul discursului său, Zelenski s-a abținut de la critici la adresa lui Trump, care a pus sub semnul întrebării dacă Statele Unite ar trebui să rămână în NATO și a semnalat că ar putea retrage sprijinul acordat Ucrainei dacă aceasta refuză să se întâlnească cu Rusia pentru discuții de pace.

În schimb, el a făcut apel la puterea economică și militară a Americii, afirmând în mod repetat că liderii americani nu trebuie să lase țara să fie intimidată de o națiune mai slabă.

Indiferent dacă președintele Joe Biden sau Trump câștigă alegerile, președintele Americii trebuie să înțeleagă că Putin se va opune din principiu Statelor Unite datorită valorilor sale democratice și nu poate avea încredere în liderul rus ca partener, a spus Zelenski.

,,Biden și Trump sunt foarte diferiți, dar susțin [democrația], și de aceea cred că Putin îi va urî pe amândoi", a spus el. "Dar cred că amândoi trebuie să înțeleagă asta - să nu conteze pe atitudinea lui".

Zelenski a avertizat că, dacă Statele Unite ies din NATO, statele cu intentii ostile ar putea fi încurajate să invadeze alte națiuni, cum ar fi Polonia, iar "lumea va pierde o mulțime de țări din cauza oamenilor ca Putin".

Când a fost întrebat dacă este îngrijorat de o eventuală administrație Trump, Zelenski a spus că speră ca Trump să continue politica actuală a SUA față de Ucraina. Acesta a declarat că a avut dialoguri bune cu Trump când acesta era președinte, "dar nu am [trecut] prin război cu el".

Zelenski a vorbit la doar câteva ore după ce Statele Unite, Germania, România, Țările de Jos și Italia au anunțat că intenționează să furnizeze Ucrainei cinci sisteme strategice de apărare aeriană - inclusiv patru baterii Patriot - și a semnalat că o altă rundă de donații ar putea fi pe drum în curând.

,,Lucrăm la un nou acord pentru acest an cu privire la sisteme strategice de apărare aeriană suplimentare pentru Ucraina", au anunțat țările într-o declarație comună ieri, la deschiderea summitului NATO de la Washington din această săptămână.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel