Zelenski i-a prezentat lui Trump planul de victorie al Ucrainei. Trump i-a transmis doar angajamentul său pentru soluționarea rapidă a războiul

Darius Muresan |
Data publicării:
Președintele ucrainean volodimir Zelenski, după întrevederea cu Donald Trump. Photo source: Captură video Volodimir Zelensky @OfficialFacebook
Președintele ucrainean volodimir Zelenski, după întrevederea cu Donald Trump. Photo source: Captură video Volodimir Zelensky @OfficialFacebook

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski și-a exprimat recunoștința pentru discuția "foarte productivă" pe care a avut-o la New York cu Donald Trump, potrivit relatărilor Agerpres și AFP.

În cadrul întâlnirii, Zelenski i-a prezentat lui Trump planul de victorie al Ucrainei și a discutat în detaliu despre impactul războiului asupra poporului ucrainean. Trump, candidat republican la președinția SUA, a promis că va rezolva conflictul dintre Rusia și Ucraina dacă va câștiga alegerile prezidențiale din noiembrie. Întâlnirea a avut loc într-un context diplomatic sensibil, în marja Adunării Generale a ONU.

Cu această ocazie, Zelenski a profitat de prezența la New York pentru a-și promova planul de victorie în fața liderilor americani. Deși nu au fost oferite public detalii despre acest plan, el a fost prezentat și președintelui Joe Biden, precum și candidatei democrate Kamala Harris.

De la începutul invaziei rusești din februarie 2022, Congresul american a aprobat un ajutor financiar semnificativ pentru Ucraina, estimat la 175 de miliarde de dolari, dintre care 56 de miliarde reprezintă sprijin militar direct. Aceste resurse sunt esențiale pentru susținerea eforturilor de apărare ale Ucrainei în fața agresiunii rusești.

Trump și-a exprimat angajamentul de a găsi o soluție rapidă pentru încheierea conflictului, reiterându-și poziția că actuala administrație nu a reușit să rezolve situația. Zelenski, la rândul său, continuă să caute sprijin internațional pentru a întări apărarea Ucrainei și a opri agresiunea rusă.

Astfel, întâlnirea dintre cei doi lideri reflectă importanța sprijinului internațional în rezolvarea conflictului din Ucraina, în timp ce lupta diplomatică și militară continuă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel