Primele rezultate din Zelenski EuroTour: Pe lângă obuziere, Londra ar putea trimite și instructori militari în Ucraina

Foto: Forțele Armatei ucrainene, instruite în Marea Britanie, în cadrul programului Interflex , facebook - HM Armed Forces
Foto: Forțele Armatei ucrainene, instruite în Marea Britanie, în cadrul programului Interflex , facebook - HM Armed Forces

Ucraina va primi sisteme de artilerie AS90 suplimentare din Marea Britanie până la sfârșitul anului 2024.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a mers, într-o vizită fulger în Marea Britanie, pentru a discuta cu premierul, Keir Starmer, precum și cu secretarul general al NATO, Mark Rutte. Ulterior, președintele ucrainean a plecat spre Paris, unde s-a întâlnit cu președintele francez Emmanuel Macron.

Președintele Ucrainei a anunțat că se va întâlni și cu liderii Germaniei și Italiei pentru a discuta despre modalitățile de susținere a Ucrainei.

Marea Britanie trimite proiectile de artilerie, mortiere, apărare antiaeriană, mine antitanc. ”Acesta este un exemplu pentru alți parteneri, deoarece proviziile la timp fac posibilă distrugerea mai eficientă a inamicului”, a menționat ministrul ucrainean Rustem Umerov.

„Până la sfârșitul anului, mai multe sisteme de artilerie AS90 vor apărea pe front. Avem și vești bune în ceea ce privește armele cu rază lungă de acțiune și sistemele robotice – inamicul o va simți pe câmpul de luptă”, a spus Umerov.

El a adăugat că a discutat cu ministrul britanic și despre investiții în industria de apărare ucraineană.

 

Marea Britanie intenționează să trimită trupe în Ucraina pentru a antrena recruți 

Potrivit publicației The Times, cele două state discută posibilitatea ca grupuri mici de instructori militari britanici să meargă în vestul Ucrainei, în locații „izolate”, pentru a antrena soldații ucraineni. Consilierii militari vor contribui la asigurarea pregătirii de bază a armatei ucrainene înainte de a merge în prima linie.

Sursele publicației au mai menționat că o astfel de decizie a Marii Britanii ar face posibilă rezolvarea unora dintre problemele logistice asociate cu trimiterea personalului militar ucrainean la bazele britanice pentru antrenament.

Potrivit unei alte surse a publicației, trimiterea de trupe britanice în Ucraina în loc de antrenament la baze militare din Marea Britanie ar fi „mai ieftină și mai bună”.

”Am putea desfășura ( instruirea – n.r.) acolo mai repede și ar fi foarte departe de linia frontului, în locuri izolate, deci riscul ar fi mult mai mic”, a spus sursa.

În același timp, o sursă militară ucraineană a spus că transferul exercițiilor către Ucraina va fi un „ semnal militar-politic puternic” pentru alte țări și pentru Rusia însăși. Acest lucru va marca, de asemenea, începutul desfășurării „ de facto” a infrastructurii militare a NATO pe teritoriul Ucrainei și va deveni un „ agent de descurajare puternic”. O astfel de decizie va permite, de asemenea, armatei britanice să învețe abilități de luptă de la armata ucraineană. Și va permite, de asemenea, testarea celor mai recente arme dezvoltate pentru război.

O sursă ucraineană a spus că speră că conducerea britanică va inspira Franța să urmeze exemplul și să desfășoare antrenamente în Ucraina, după ce discuțiile de la Paris păreau să se fi blocat din motive politice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel