Volodimir Zelenski: Dacă SUA oferă tancuri Ucrainei, o vor face și aliații săi europeni. Vrem să ne protejăm teritoriul și să ne salvăm poporul

DefenseRomania Team |
Data publicării:
M1 Abrams, în timpul unui transport aerian. Sursă foto: US Air Force
M1 Abrams, în timpul unui transport aerian. Sursă foto: US Air Force

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski crede că, dacă Statele Unite ar oferi tancuri Ucrainei, aliații săi europeni vor începe și ei să transfere o parte din tancurile lor către Forțele Armate Ucrainene.

,,Cred că dacă vom primi tancuri de la SUA, aliații europeni (n.r. cu referire la Germania) ne vor ajuta și ei cu tancuri să eliberma orașele ucrainene. Și nu credeţi narațiunile false rusești care spun că tancurile vor fi oferite Ucrainei pentru a trage sau a ținti Rusia, nu este adevărat. Chiar dacă ne-am dori acest lucru'', a declarat Volodimir Zelenski într-un interviu pentru CBS News.

,,Sarcina noastră este să ne protejăm propriul teritoriu. Nu avem nevoie de o țară străină, nu avem nevoie de o națiune străină. Vrem să ne protejăm teritoriul și să ne salvăm poporul. De aceea, tancurile sunt foarte importante'', a mai spus Zelenski.

 

Document care ar fi putut facilita furnizarea de tancuri și transportoare blindate către Ucraina, respins de mai mulţi deputații germani

 

Solicitarea lui Volodimir Zelenski pentru că statele occidentale să ofere tancuri Ucrainei a venit la câteva zile după ce mass-media germana a relatat ca mai mulţi parlamentari germani nu a vrut să voteze un document care ar fi putut facilita furnizarea de tancuri și transportoare blindate germane către Ucraina.

Astfel, Parlamentul german nu a reușit să voteze propunerea blocului de opoziție CDU / CSU privind furnizarea imediată de tancuri și alte vehicule blindate către Ucraina.

Documentul intitulat "Apărarea păcii și a libertății în Europa - susținerea fermă a Ucrainei cu arme grele" a fost supus la vot. Documentul cerea permisiunea imediată de a exporta în Ucraina tancuri și transportoare blindate din stocurile industriale - ale companiilor militare germane. În plus, acesta conținea şi o cerere de a trimite suplimentar Ucrainei arme grele.

 

Tancuri americane pentru Forţele Armate Ucrainene - ce ar putea oferi SUA

 

Săptămâna trecută au apărut primele informaţii că Statele Unite sunt dispuse să furnizeze tancuri către Ucraina. Un oficial american al apărării a făcut aceste precizări, dar a ţinut să spună că aceste tancuri nu pot fi furnizate în următoarea perioadă, deoarece militarii ucraineni trebuie să înveţe să le opereze şi să le repare.

La întrebarea dacă SUA iau în considerare furnizarea de tancuri către Forțele Armate Ucrainene, răspunsul a fost că o astfel de opțiune este în prezent luată în considerare. 

,,Ne uităm la forțele armate ucrainene și analizam de ce capabilități vor avea nevoie pe viitor și cum vor putea SUA și aliații noștri să sprijine Ucraina în dezvoltarea acestor capabilități", a declarat un oficial al Pentagonului în cadrul unei discuţii cu mai mulţi jurnalişti americani.

În ceea ce privește cât de repede pot fi furnizate aceste tancuri către Forțele Armate Ucrainene, răspunsul a fost următorul: "Tancurile care pot fi livrate foarte repede, aproape fără pregătire, sunt tancuri sovietice. Dar cu siguranță suntem deschiși şi la alte variante".

În ceea ce privește tancurile disponibile, U.S. Marine Corps a decis în urmă cu câțiva ani să renunțe la întreaga să flotă de tancuri M. În urma acestei decizii, toate aceste tancuri au fost transferate către U.S. Army, deși nu a fost clar care ce ar putea să se întâmple cu ele pe viitor. De asemenea, U.S. Army are la rândul său mii de M1 mai vechi în depozite.

În același timp, tancurile M1 ar putea veni la pachet cu provocări logistice și de întreținere pentru forțele armate ucrainene, în mare parte din cauza motoarelor acestora care sunt destul de complexe - mari consumatoare de combustibil.

Marea majoritate a tancurilor occidentale, precum și a tancurilor din epoca sovietică, utilizează motoare diesel mai convenționale. Seriile de tancuri sovietice T-64 și T-80, care au fost produse în Ucraina, erau, de asemenea, echipate cu turbine cu gaz. Cu toate acestea, variantele și derivatele ulterioare ale T-80, inclusiv T-84 Oplot modernizat al Ucrainei, au renunțat la turbine în favoarea unor motoare diesel mai simple și mai ieftin de întreținut.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel