Cât de mare e ajutorul pentru Ucraina? Adevărul e că Ucraina nu poate echipa nici 4 din cele 14 brigăzi. E penurie de blindate, mașini de luptă, obuze

Forțele armate ucrainene
Forțele armate ucrainene

Ucraina nu a primit suficient ajutor militar din partea partenerilor occidentali pentru a echipa "nici măcar 4 din cele 14" brigăzi ale Armatei ucrainene de care țara are nevoie pentru a face față Rusiei, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu pentru CNN pe 15 septembrie. Mai mult, Zelenksi a spus că Armata e gata de o nouă contraofensivă dar nu are cu ce.

Citat de Kyiv Independent, Zelenski nu a specificat pentru ce vor fi folosite cele 14 brigăzi sau unde vor fi trimise. Dar, din păcate, se pare că ajutorul militar occidental nu a fost suficient nici pentru a echipa 4 din cele 14 brigăzi.

Pe parcursul interviului Zelenski a folosit și alte exemple pentru a sublinia că ajutorul occidental trimis Ucrainei nu este suficient pentru a preveni atacurile devastatoare ale Rusiei asupra orașelor ucrainene și pentru ca Kievul "să se afle într-o poziție puternică pentru calea diplomatică". De asemenea, a subliniat că livrările de ajutor sunt lentel

"În această pauză de 8 luni până la decizia pozitivă a Congresului SUA (de a aproba pachetul de ajutor de 61 de miliarde de dolari în aprilie) — ce am făcut? Toată lumea trebuie să înțeleagă: am folosit tot ce am putut!", a spus Zelenski.

"Am folosit ceea ce aveam în depozite și tot ce aveau brigăzile de rezervă – (acele brigăzi de care) avem nevoie acum (pentru a lupta)", a adăugat el.

Zelenski a apărat și decizia comandamentului militar ucrainean de a lansa incursiunea de la Kursk în Rusia, în august în loc să păstreze forțele ucrainene în direcția estică, la Pokrovsk, unde armata rusă a făcut câștiguri teritoriale relativ rapide în ultimele săptămâni.

Zelenski a spus că nu contează câte brigăzi apărau estul, dacă "jumătate dintre ele nu sunt echipate". În mod specific, a menționat că le lipsesc vehicule blindate și obuze de artilerie, în timp ce forțele ruse au tras de 12 ori mai multe proiectile decât trupele ucrainene.

 

Ajutorul Occidentului e un proces lent. 14 brigăzi ale Ucrainei așteaptă să fie înarmate pentru a lupta împotriva Rusiei

 

Într-un interviu anterior cu Bloomberg, pe 4 iulie, Zelenski a declarat că 14 brigăzi din Forțele Armate ale Ucrainei rămân neechipate cu armele necesare, pe care Congresul SUA a votat deja să le trimită Ucrainei, dar care sosesc încet.

El a menționat că aceste brigăzi ar putea fi folosite pentru contraofensiva Ucrainei dacă ar fi fost echipate corespunzător.

"Avem dorința (de a lansa o contraofensivă), dar armele nu au sosit", a spus Zelenski pentru Bloomberg, potrivit sursei citate.

Într-un interviu pentru BBC, Zelenski a spus că Rusia a lansat 4.000 de bombe ghidate pe lună în estul Ucrainei și a distrus 80% din infrastructura energetică a țării, deoarece SUA ezită să permită Ucrainei să lovească aerodromurile din interiorul teritoriului rus, de unde sunt lansate avioanele care lansează aceste bombe.

"Am așteptat prea mult", a spus el. "Rusia începe să mute aceste avioane de la 100-150 km, la 300 km (distanță de teritoriul controlat de Ucraina) și apoi la 500 km."

În prezent, Ucraina nu are permisiunea din partea SUA de a folosi armele furnizate de Occident pentru a lovi în interiorul Rusiei, a adăugat el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel