Al doilea sistem PATRIOT, operaționalizat de România în cadrul celui mai mare exercițiu de apărare aeriană din NATO - Ramstein Legacy 2024

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
 Ramstein Legacy 2024 / NATO
Ramstein Legacy 2024 / NATO

Structuri NATO de apărare aeriană și antirachetă, dar și avioane de luptă se vor reuni în România și Bulgaria pentru a exercita tactici de apărare antiaeriană și antirachetă integrată (IAMD) în perioada 3 - 14 iunie 2024.

Actualizare: Potrivit MApN, în cadrul exercițiului s-a finalizat procesul de operaționalizare a celui de-al doilea sistem PATRIOT care, prin executarea tragerilor reale în poligonul din Capu Midia, va fi certificat „gata pentru îndeplinirea unei misiuni (mission capable)”.

***

Exercițiul internațional Ramstein Legacy 2024 a început astăzi pe teritoriul României și Unitățile din 15 țări ale Alianței vor participa la cel mai mare exercițiu de apărare aeriană din cadrul NATO.

Vor participa unități de apărare aeriană și antirachetă (SBAMD) și avioane de luptă din Bulgaria, România, Cehia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Lituania, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Turcia și Regatul Unit, se arată în comunicatul SHAPE NATO. 

 Estonia, Spania și Suedia vor participa cu observatori la Ramstein Legacy 2024 (RALY 24).

„Exercițiile de antrenament pe scară largă, cum ar fi Ramstein Legacy, sunt mai importante ca niciodată pentru NATO, scenariile oferă oportunitatea de a îmbunătăți abordarea noastră integrată, interoperabilitatea multi-domeniu și pregătirea unității”, a declarat generalul de brigadă Michael Krah, adjunctul Șefului de stat major pentru operațiuni de la Cartierul General al Comandamentului Aerian al NATO.

Un alt obiectiv RALY 24 este de a oferi un antrenament la nivel tactic atât de necesar pentru forțele SBAMD, avioanele de luptă și controlorii desfășurați.

Sistemele tactice de apărare aeriană vor efectua trageri reale, demonstrând capabilități integrate în timpul exercițiului Ramstein Legacy din Bulgaria și România.

Exercițiul va combina componentele de comandă și control cu ​​mijloacele de control aeriene, cum ar fi aeronave NATO AWACS de la Geilenkirchen, Germania sau o aeronavă TUR E-7T de la Konya, aparținând forțelor aeriene turcești.

Avioanele de luptă și elicopterele, din arsenalul mai multor țări NATO, vor simula un inamic aerian către unitățile de apărare aeriană la sol. Se va exersa integrarea diferitelor echipamente radar și de apărare aeriană de care dispun  statele membre.

Astfel, spre exemplu, cei 100 de militari cehi din Regimentul 25 rachete antiaeriene Strakonice, care participă la Ramstein Legacy 2024,  vor lucra împreună cu lituanienii într-o unitate comandată de portughezi. Soldații cehi și cei lituanieni vor folosi sistemele antiaeriene RBS-70 ca armă principală, dar vor folosi și sisteme radar și de recunoaștere aeriană și de comandă și control a focului. În timp ce lituanienii se vor antrena cu o versiune mai veche, soldații cehi vor participa la exercițiu cu cea mai recentă generație a acestei arme numită RBS-70NG.

Militarii vor exersa, de asemenea, procedurile și practicile privind modul de a angaja un inamic de la sol.  Astfel, în cadrul cooperării internaționale, militarii români vor simula atacuri la sol efectuate împotriva pozițiilor de tragere ale echipelor sau posturilor de comandă

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2025 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel