Vremea rea a început să afecteze folosirea dronelor pe frontul din Ucraina

Ionel Copcea |
Data publicării:

Propaganda rusă a preluat, pe 19.10.2024, o serie de informații publicate pe Internet de așa-numitul “creator de știri” din armata ucraineană, S.Buniatov, potrivit căruia deteriorarea condițiilor meteorologice a început să complice desfășurarea ostilităților pe frontul din Ucraina.

Astfel, în ultima perioadă, au fost înregistrate mai multe plângeri din partea operatorilor ucraineni de drone din prima linie, care susțin că numărul de ieșiri cu dronele pentru desfășurarea misiunilor de cercetare și de atac a scăzut cu cel puțin o treime față de începutul lunii.

După cum a informat Buniatov, avansul armatei ruse în zona Chasiv Yar în ultimele zile de datorează “orbirii” dronelor.

“Vremea rea limitează utilizarea dronelor”, a scris acesta pe rețelele de socializare.

“Norii joși, dar și ploaia interferează cu munca noastră. Numărul de ieșiri trebuie redus. Orbirea dronelor noastre nu numai noaptea, ci și în timpul zilei le permite rușilor să acționeze în grupuri mici și să se apropie de pozițiile noastre”, au reclamat și alți operatori de drone din armata ucraineană.

În altă ordine de idei, trebuie remarcat faptul că, anterior, militarii ucraineni au început să se plângă de utilizarea dronelor cu fibră optică de către Forțele Armate ale Federației Ruse. Conform informațiilor disponibile din surse deschise, raza de utilizare a unor astfel de drone este de până la câțiva kilometri. O trăsătură distinctivă a acestora constă în faptul că nu pot fi suprimate cu ajutorul mijloacelor de război electronic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel