„Vrem ca Ucraina să câștige”. Blinken și Lammey anunță la Kiev noi pachete de ajutor din partea SUA și Regatului Unit

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Photo source: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine
Photo source: Генеральний штаб ЗСУ / General Staff of the Armed Forces of Ukraine

Secretarul de stat american Antony Blinken a anunțat un nou pachet de ajutor pentru Ucraina în valoare de peste 700 de milioane de dolari. Acesta include 325 de milioane de dolari pentru refacerea rețelelor distruse de atacurile rusești și sprijinirea sectorului energetic al Ucrainei în contextul atacurilor sistematice ale Rusiei.

290 de milioane USD sunt prevăzute pentru sprijin umanitar, inclusiv apă, alimente, adăposturi și medicamente. 102 milioane USD au fost alocate pentru deminare în Ucraina.

Secretarul de stat al SUA a anunțat, de asemenea, sprijin suplimentar din partea țărilor G7 în următoarele săptămâni. „Vrem ca Ucraina să câștige”, a declarat Blinken în timpul unei conferințe de presă la Kiev.

Acesta a adăugat: „Mesajul nostru colectiv către Putin este clar: sprijinul nostru nu va slăbi, unitatea noastră nu se va rupe”. Ministrul britanic de externe, David Lammy, a anunțat, de asemenea, un pachet de asistență pentru Kiev.

Ucraina va primi un sprijin suplimentar în valoare de 600 de milioane de lire sterline din partea Regatului Unit, în special pentru a stimula aprovizionarea cu energie după atacurile țintite ale Rusiei, a declarat el în timpul unei vizite la Kiev.

Vizita comună a secretarului de stat american Antony Blinken și a ministrului de externe britanic David Lammy din 11 septembrie a fost însoțită de avertismente de raid aerian.

Forțele aeriene au anunțat amenințarea cu rachete balistice în direcția regiunilor Poltava și Sumy.

Sosirea celor doi oficiali la Kiev a avut loc pe fondul apelurilor tot mai numeroase pentru ca administrația Biden să ridice restricțiile privind loviturile cu rază lungă de acțiune în interiorul Rusiei, pentru a permite Ucrainei să răspundă mai bine atacurilor rusești.

Când a fost întrebat dacă președintele american Joe Biden ia în considerare abrogarea restricțiilor într-un interviu acordat Sky News, Blinken a spus: „Nu excludem niciodată nimic. Dar atunci când ne pronunțăm, vrem să ne asigurăm că se face în așa fel încât să se poată avansa ceea ce ucrainenii încearcă să realizeze.”

Ucraina a primit rachete cu rază lungă de acțiune ATACMS și Storm Shadow din partea SUA și a Regatului Unit, dar cele două țări nu au permis utilizarea acestora pe teritoriul Rusiei.

În timp ce anunțau vizita la 10 septembrie, SUA și alți parteneri occidentali au confirmat rapoartele anterioare conform cărora Iranul a furnizat rachete balistice Rusiei, devenind a doua țară care face acest lucru după Coreea de Nord.

În timpul unei conferințe de presă la Kiev, Blinken și Lammy au fost întrebați dacă mai există temeri că războiul va escalada dacă Kievului i se permite să efectueze atacuri cu rachete cu rază lungă de acțiune în interiorul Rusiei.

„Am văzut cum Rusia își intensifică acum atacurile în interiorul Ucrainei asupra civililor, asupra infrastructurii energetice, precum și asupra armatei ucrainene”, a răspuns Blinken.

„Dacă cineva ia măsuri de escaladare, acela pare să fie domnul Putin și Rusia”, a spus Blinken.

„Putin este cel care a escaladat săptămâna aceasta cu transportul de rachete din Iran”, a adăugat Lammy, îndemnând China «să nu se alăture acestui grup de renegați».

Potrivit președintelui Volodimir Zelenski, nu există încă nicio confirmare că Rusia a folosit aceste arme împotriva Ucrainei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel