Vrei să devii colecționar de jetoane de cazinouri? Iată cum să începi

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Unele persoane preferă să joace doar în cazinouri online pentru că este comod și oferă multe alte avantaje. Alți jucători sunt mai atrași de jocurile în cazinouri fizice, unde atmosfera este mereu vie datorită interacțiunii umane directe, a muzicii de fundal și a altor elemente care formează universul cazinourilor terestre. 

Mulți jucători iau cu ei o amintire după ce pleacă dintr-un cazinou - un obiect minuscul, care nu are o valoare mare, cum ar fi de exemplu, un șervețel, un jeton, un suport pentru pahar etc. Dintre toate obiectele suvenir, jetoanele sunt poate cele mai populare printre colecționarii de amintiri. Practic, aceste obiecte sunt ale tale odată ce le cumperi de la casierie sau le câștigi la mese, mai corect spus. Cazinoul nu este deloc deranjat dacă iei ca suvenir un jeton pentru că s-a colectat deja suficient cash, iar jetonul nu reprezintă nici o pierdere pentru afacere. Din păcate astfel de amintiri nu sunt disponibil în nici un casino online, dar acest detaliu poate te va motiva să încerci și experiența jocului în cazinouri tradiționale. 

O colecție de jetoane îți oferă o fereastră pentru a privi înapoi în timp spre amintirile plăcute ale jocurilor. O privire la oricare dintre ele îți amintește instantaneu de un anumit loc și un anumit timp. Dar pot avea și o valoare financiară dacă sunt rare. 

Iată câteva sfaturi utile dacă te tentează această idee de a colecționa jetoane de cazinou: 

Culoarea jetoanelor

Primul aspect pe care este bine să îl ai în vedere este culoarea jetonului. Culoarea lor diferă în funcție de valoare. 

Fiecare cazinou folosește un sistem standard de jetoane, începând cu unitatea de 1 dolar. Aceste jetoane sunt aproape întotdeauna colorate în nuanțe de alb sau albastru și, evident, sunt cea mai ieftină modalitate de a intra în joc.

Jetoanele vin și în unități de 5 dolari, iar acestea sunt colorate în roșu. În plus, poți găsi și jetoane de valori mai mari, cum sunt cele de 10 dolari, acestea fiind disponibile în special în sălile de poker. Trebuie să știi că nu le vei găsi mereu, așa cum se întâmplă în cazul jetoanelor de valoare mică. 

De asemenea, vei găsi în cazinouri și jetoane de 25 de dolari care sunt, de obicei, de culoare verde. Iar în fruntea topului valorii jetoanelor se află cele negre, care au valoarea de 100 de dolari. 

Dacă vrei să nu cheltuiești o avere pe niște simple amintiri, este ideal să păstrezi jetoane de 1 dolar. Dacă ajungi, de exemplu, la o colecție de 100 de jetoane, vei observa că ai cheltuit doar 100 de dolari pe acele suveniruri. Este importantă mai degrabă valoarea lor sentimentală. 

Dar, până la urmă, decizia asupra valorii jetoanelor din colecție este o chestiune de preferință personală și depinde și de situația ta financiară. 

Colecționarii de astfel de obiecte spun că le preferă pe cele de 1 dolar pentru că acestea tind să fie actualizate cu modele noi de-a lungul anilor.

Multe cazinouri îi atrag chiar și pe colecționari cu modele de jetoane de 1 dolar cu tematică specială. 

Stabilește propriile reguli de bază

Acest aspect este pur opțional, dar îți oferă un pic de organizare. Poți să îți stabilești ca regulă de a merge acasă cu un jeton dacă ai făcut un pariu câștigător și să nu te mulțumești cu adăugarea unui nou cip la colecție dacă doar ai pășit într-un cazinou nou și ai băut un cocktail. Trebuie să joci și să câștigi ceva pentru a avea cu adevărat o valoare emoțională acel jeton. 

Păstrează jetoanele curate

Studiile arată că jetoanele din cazinouri sunt purtătoare de germeni și este firesc acest lucru din moment ce trec prin mâinile a nenumărați jucători. Cea mai frecventă infecție care poate fi luată de pe jetoane este Stafilococul (Staphylococcus aureus), urmată de Staphylococcus aureus rezistent la meticilină.

Conform cercetărilor, un singur cip de cazinou găzduiește mii de microorganisme, inclusiv germenii stafilococi. 

Acest detaliu nu ar trebui să te descurajeze totuși. Poți să îți faci colecția de jetoane, dar să fii atent la igiena mâinilor și la curățarea acestor cartonașe. Ai grijă să te speli pe mâini după ce te-ai aprovizionat cu cel mai recent jeton. Iar când ajungi acasă, înainte de a-l pune la colecție, dezinfectează-l cu o lavetă umedă îmbibată cu puțin alcool. Astfel sunt eliminate ultimele urme de germeni. 

Varietatea mare de jetoane

Unul dintre cele mai interesante aspecte ale colectării de jetoane de cazinou este varietatea. De exemplu, SUA are aproximativ 500 de cazinouri comerciale, iar unele dintre acestea s-ar putea să dispară. Deci dacă vei păstra un jeton dintr-un cazinou care peste câțiva ani se va închide, s-ar putea să ai un obiect de colecție valoros. 

La nivel mondial sunt câteva mii de cazinouri, deci imaginează-ți ce varietate extinsă de jetoane poți adăuga la colecție. 

Online, colecționarii caută jetoane valoroase, deci nu se știe ce valoare poate avea cartonașul pe care îl duci astăzi acasă. Dacă analizezi puțin site-ul eBay vei vedea că jetoanele vechi din Las Vegas au o gamă largă în ceea ce privește prețul, aspectul, starea și chiar utilizarea lor.

Concluzie

Iată că nu este deloc complicat și nici costisitor să colecționezi jetoane de cazinou. Pentru locuitorii din România mai greu este să ajungi în cazinourile celebre din lume din cauza distanțelor mari, dar pentru orice se dorește cu adevărat există o cale de rezolvare. Nu uita sa joci responsabil!

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel