Vor urma represalii: Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a promis forţelor ruse un răspuns pe măsură pentru atacul asupra spitalului Okhmatdyt

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Atacul rusesc asupra spitalului de copii Okhmatdyt din Kiev, care este cea mai mare instituție de acest gen din Ucraina, a fost clasificat drept crimă de război. Acest lucru a fost raportat de Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), ai cărui experți au constatat că atacul a fost efectuat cu o rachetă rusească de croazieră X-101.

,,Serviciul de Securitate va face tot posibilul pentru a se asigura că inamicul primește o pedeapsă corespunzătoare pentru fiecare dintre crimele sale de război, inclusiv pentru atacul de astăzi asupra Ucrainei. Această retribuție va fi atât legală, cât și morală. Un stat terorist nu este un concept abstract. Avem numele exacte ale criminalilor. Și nimic nu îi va salva de justiție", a declarat șeful SBU, Vasil Maliuk.

De asemenea, trebuie remarcat faptul că atacul efectuat astăzi îndeplineşte toate elementele pentru a fi calificat drept crimă de război, deoarece toate imaginile şi materiale video arată că racheta X-101 a lovit spitalul de copii Okhmatdyt din Kiev după o manevră standard de lansare, și nu s-a prăbușit din cauza unei traiectorii greșite, interceptări sau avarii suferite, potrivit publicaţiei ucrainene Defense Express.

În același timp, trebuie precizat faptul că, pe lângă elita Kremlinului, precum și comanda așa-numitului "VKS" (Forțele Aerospațiale Ruse) care au dat ordinele, autorii direcți ai acestei crime de război sunt, de asemenea, vinovați. Nu este vorba doar de un anumit comandant, ci de întregul lanț de comandă al aviaţiei militare ruse.

Dar asta nu este tot, deoarece programarea rachetelor de croazieră rusești este efectuată de unul dintre centrele principale de comandă al Statului Major al forțelor armate ruse. SBU a strâns deja probe împotriva șefului acestuia, generalul-maior rus Robert Baranov.

În raportul său, SBU a notat că ,,în timpul pregătirii atacurilor aeriene'' asupra Ucrainei, unitatea lui Baranov compară coordonatele țintelor primite de la Comandamentul Statului Major rus cu locațiile obiectelor civile de pe hărți. Astfel, forţele ruse au lovit în mod deliberat obiecte civile ucrainene".

În plus față de comandantul direct al acestui centru, care este, de asemenea, responsabil de elaborarea planului de misiune pentru utilizarea altor rachete, inclusiv Kalibr și Iskander, SBU a identificat 30 de subordonați ai acestuia care sunt direct responsabili de atacurile asupra Ucrainei, calificate deja de Kiev ca acte teroriste.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel