Kremlinul a fost vag în descrierea discuţiilor cu preşedintele sârb, precizând doar că cei doi lideri "au planificate convorbiri asupra unor probleme-cheie de cooperare bilaterală, precum şi subiecte regionale şi internaţionale", potrivit media de stat.
Vucic s-a declarat consternat luna trecută după apariţia unor suspiciuni că statul rus a încercat în secret să culeagă informaţii militare asupra Serbiei, în contextul în care cele două ţări sunt vechi aliaţi. Serbia "nu a impus sancţiuni Rusiei şi nu a votat niciodată împotriva ei. Serbia nu a pus niciodată în pericol prietenia cu Rusia", a declarat Vucic la vremea respectivă.
Luna precedentă, Serbia a semnat un acord de comerţ liber cu Uniunea Economică Eurasiatică, formată din cinci state foste sovietice şi condusă de Rusia. Pactul este ultimul pas dintr-un mers pe muchie de cuţit al Serbiei între potenţiala sa aderare la Uniunea Europeană şi loialităţile tradiţionale faţă de Rusia.
Serbia va fi probabil obligată să se retragă din pact dacă va adera la UE, în timp ce o asemenea perspectivă de aderare este luată în considerare pentru 2025.
Vezi și: Sârbii acuză Bulgaria că se află în spatele scandalului de spionaj cu Rusia
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News