Vladimir Putin a anunțat că o sprijină pe Kamala Harris la alegerile prezidențiale din SUA. “Donald Trump a impus atâtea sancțiuni Rusiei, cum nu a făcut-o niciun alt președinte american”

Ionel Copcea |
Data publicării:
Vladimir Putin / Sursa: Kremlin.ru
Vladimir Putin / Sursa: Kremlin.ru

Prezent în Extremul Orient rus, unde participă la Forumul Economic Estic, președintele rus, Vladimir Putin, a declarat, pe 05.09.2024, că Rusia va susține candidatura Kamalei Harris la alegerile prezidențiale din SUA.

Potrivit precizărilor sale, înainte de remanierea din tabăra democrată, Moscova urma să-l susțină pe Biden, dar, după ce acesta a părăsit cursa electorală, le-a cerut alegătorilor săi să-l susțină pe actualul vicepreședinte american. 

,,Am spus deja că favoritul nostru a fost actualul președinte al SUA, domnul Biden. Dar, a fost retras din cursă și a recomandat ca toți alegătorii săi să o susțină pe doamna Harris. Ei bine, o vom face și noi”, a spus șeful statului rus.

El a adăugat faptul că Harris râde atât de expresiv și de contagios, încât lasă impresia că totul este în regulă cu ea.

,,Trump, de exemplu, a introdus o serie de sanțiuni anti-ruse, pe care niciun președinte american nu le-a introdus până acum. Și din moment ce Harris se descurcă bine, poate că se va abține de la astfel de măsuri”, a explicat Vladimir Putin logica alegerii ruse.

După cum a menționat șeful statului rus, ultimul cuvânt în cursa electorală din SUA va trebui să fie spus de poporul american.

,,Și vom accepta cu respect această alegere”, a spus Putin.

Comentariul autorului: Foarte probabil, declarațiile lui Vladimir Putin despre alegerile din SUA reprezintă un joc politic. Dealtfel, deși materialele video distribuite pe această temă sunt fără sonor, din acestea rezultă că șeful statului rus vorbește relaxat, pe un ton ironic, stârnind zâmbete din partea interlocutorului și  publicului. 

Nu este exclus ca, Vladimir Putin să se bazeze pe așa-numita “psihologie inversă”, sperând ca prin anunțul referitor la susținerea lui Harris să obțină, de fapt, efectul contrar, iar alegătorii americani să-l voteze pe Donald Trump.

Este cunoscut faptul că Vladimir Putin și Donald Trump se află în relații foarte bune, având o cooperare fructuoasă în mandatele anterioare.

Trebuie precizat faptul că, deși SUA au impus în timpul guvernării Trump o serie de sancțiuni anti-ruse împotriva statelor care au colaborat cu Rusia, acestea nu pot fi comparate ca amploare cu ceea ce se întâmplă în prezent în ceea ce privește sancțiunile directe impuse împotriva Rusiei de comunitatea internațională.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel