Viitorul apărării aeriene sunt armele cu laser: Compania sud-coreeană Hanwha Aerospace începe producţia sistemului Block-I (Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Imagine ilustrată: Arma laser DragonFire produsă în Marea Britanie în timpul testului de tragere.
Imagine ilustrată: Arma laser DragonFire produsă în Marea Britanie în timpul testului de tragere.

Guvernul sud-coreean a semnat un acord pentru furnizarea de sisteme de apărare aeriană cu laser Block-I pentru a proteja țara de dronele nord-coreene. Agenția de Achiziții pentru Apărare DAPA din Coreea de Sud a semnat un contract cu Hanwha Aerospace pentru furnizarea sistemului de apărare aeriană cu laser Block-I. Contractul în valoare de 100 miliarde KRW (72,5 milioane USD) prevede furnizarea unui număr nespecificat de sisteme către forțele armate sud-coreene până la sfârșitul anului 2024.

 

Compania sud-coreeană Hanwha Aerospace a început la 11 iulie producția unei noi arme antiaeriene cu laser, a anunțat Defense Acquisition Program Administration (DAPA) din această țară, potrivit Defence Industry Europe.

DAPA a declarat că începerea producției acestui sistem vine în baza unui contract semnat cu Hanwha Aerospace la sfârșitul lunii iunie pentru a produce "arma antiaeriană cu laser Block-I" pentru forțele armate ale Republicii Coreea (RoK).

 

"StarWars"-ul sud-coreean va fi activ în curând

 

Conform contractului, care este evaluat la 100 de miliarde KRW (72,5 milioane USD), livrările unui număr necunoscut de sisteme vor începe mai târziu în 2024.

Purtătorul de cuvânt al DAPA a explicat că armele cu laser pot doborî dronele prin țintirea și arderea motoarelor lor sau a altor echipamente electrice cu fascicule de lumină timp de 10 până la 20 de secunde. În afara anunțului și a informațiilor făcute publice, cum ar fi numele, se știu puține despre sistemul "StarWars" al Coreei de Sud.

Youtube video image

,,Această armă antiaeriană cu laser (Block-I) este un sistem de arme viitor de concepție nouă care neutralizează țintele aeriene cu un fascicul laser", a declarat DAPA. "[Sistemul] poate lovi cu precizie vehicule aeriene mici fără pilot (UAV) la mică distanță".

DAPA a declarat că sistemul Block-I este "silențios, nu necesită muniție și poate fi operat numai cu energie electrică". Acesta a declarat că costul unei singure trageri a armei este de aproximativ KRW2,000 (1,45 dolari).

,,Arma antiaeriană cu laser (Block-I) reprezintă un progres semnificativ în ceea ce privește capacitățile noastre de apărare", a declarat DAPA. "Dacă randamentul este îmbunătățit în viitor, ar putea deveni un atu care schimbă jocul pe câmpul de luptă, capabil să fie un răspuns la avioane și rachete balistice."

Dezvoltarea sistemului Block-I a început în 2019, cu un buget de 87 miliarde KRW. Agenția pentru dezvoltarea apărării (ADD) a DAPA a condus proiectul de dezvoltare, iar compania Hanwha Aerospace a fost selectată ca partener de dezvoltare și producție în cadrul programului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel