Veste foarte bună pentru F-35: Încep livrările avioanelor F-35 în configurație de ultimă generație TR-3 dezvoltată cu succes de Lockheed Martin

Primul avion de luptă de generația a V-a livrat de Lockheed Martin Gărzii Naționale din Alabama. Photo source: U.S. Air Force photo by Tech. Sgt. William Blankenship via F35.com
Primul avion de luptă de generația a V-a livrat de Lockheed Martin Gărzii Naționale din Alabama. Photo source: U.S. Air Force photo by Tech. Sgt. William Blankenship via F35.com

F-35 Joint Program Office (JPO) și Lockheed Martin, contractorul principal pentru F-35 Lightning II, au anunțat începerea livrărilor primelor aeronave F-35 în configuratia Technology Refresh-3 (TR-3).

Potrivit unui comunicat emis de Lockheed Martin către DefenseRomania, au fost livrate două aeronave F-35A Lightning II, una la Dannelly Field, Alabama, și una la Nellis Air Force Base, Nevada. 

 „Avem o abordare în etape a livrării aeronavelor F-35 TR-3, pe care am inițiat-o deja”, a declarat generalul-locotenent Mike Schmidt, ofițerul executiv al programului JPO. 

„În iulie și august, în prima fază vor fi livrate avioane cu o capacitate inițială de antrenament. Până la sfârșitul lunii august, vom livra avioane cu o capacitate robustă, gata pentru luptă, pe măsură ce ne îndreptăm spre livrarea capacităților complete de luptă TR-3 în 2025. 

Ne-am concentrat pe furnizarea către clienții noștri a unor aeronave stabile, capabile și care pot fi ușor de întreținut, iar această abordare etapizată îndeplinește acest obiectiv", a mai precizat oficialul american.

Aeronavele nou livrate urmează procedurile standard de recepție guvernamentală care includ certificări finale de navigabilitate și zboruri de verificare.

 

TR-3 și F-35 Block 4, o prioritate absolută pentru Lockheed Martin

 

2. Pachetul d... (prezentare-versiune-f-35-sistem-ew-bae-systems_62033600.jpg)

Pachetul de modernizări pe care le aduce standardul Block 4 are că scop să permită avioanelor F-35 să transporte mai multe arme, să fie echipate cu noi senzori și să beneficieze de o îmbunătățire substanţială a capacităților generale. Sursa foto: BAE Systems.

„TR-3 și Block 4 reprezintă o evoluție crucială a capabilităților și dezvoltarea lor completă rămâne o prioritate absolută pentru noi”, a declarat Bridget Lauderdale, vicepreședinte și director general al programului F-35 la Lockheed Martin.

„Acestea și alte actualizări de software programate pe durata de viață a programului vor asigura că F-35 continuă să fie un factor de descurajare eficient și piatra de temelie a operațiunilor comune din toate domeniile, acum și în deceniile viitoare.

Sunt extrem de mândru de toată munca depusă de echipa guvernamentală și industrială pentru livrarea F-35-urilor configurate cu TR-3. Acesta este un prim pas important și, deși mai rămâne mult de lucru, sunt încrezător că echipa noastră va lucra neobosit pentru a obține rezultatele dorite și necesare pe care combatanții, aliații și clienții noștri le solicită”. a declarat Schmidt.

 

DefenseRomania anunțat încă de acum două luni că F-35 va domina în următorii 50 de ani iar implementarea standardului TR-3 decurge mai bine decât se credea

 

3. F-35 al Fo... (whatsapp-image-2024-05-22-at-21-34-40-4_02623200.jpeg)

F-35 al Forțelor Aeriene americane din Europa (USAFE) expus la BSDA 2024 de către Lockheed Martin. Photo source: DefenseRomania

La finalul lunii mai în cadrul expoziției internaționale Black Sea Defence And Aerospace 2024 (BSDA 2024), DefenseRomania a discutat cu oficiali ai Lockheed Martin inclusiv despre implementarea standardului TR-3 și raportul publicat de U.S. Government Accountability Office (GAO) cu privire la posibile întârzieri a livrărilor din cauza unor provocări cu noua configurație TR-3.

Greg Day, Director International Business Development la Lockheed Martin, a adus câteva clarificări despre implementarea standardului TR-3, precizând că deja configurația a atins capacitatea de 95% în cadrul testelor iar livrările vor avea loc după încheierea procedurii.

Încă de atunci Lockheed Martin, împreună cu oficiali americani, au lucrat „la foc automat” pentru a completa procentul rămas. Implementarea TR-3 necesită însă multă muncă, în contextul în care vorbim de cel mai performant avion construit vreodată. Iar Lockheed își dorește ca F-35 să continue să domine în următorii 30 și chiar 50 de ani.

TR-3 va oferi aeronavelor o putere de calcul îmbunătățită, senzori de ultima generaţie și performanțe generale pentru a putea îndeplini o mare varietate de misiuni.

CITEȘTE ȘI: România bate palma pentru F-35 anul acesta iar programul devine cel mai scump din istorie. Se așteaptă răspunsul din SUA pentru semnarea documentelor

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel