Uzina rusă de vehicule blindate Omsktransmash a luat foc: Întreprinderea este specializată în restaurarea și modernizarea tancurilor T-80

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Uzina constructoare de tancuri Omsktransmash, singura întreprindere specializată în restaurarea și modernizarea tancurilor T-80, este în flăcări în Rusia. Imagini cu incendiul au fost publicate de presa locală. În jurul orei locale 12:00, unul dintre atelierele de producție de la uzina tehnică de transport Omsk Omsktransmash a luat foc. Locuitorii din zonă au raportat o coloană mare de fum vizibilă din toate părțile orașului.

„Un incendiu localizat a izbucnit la nivelul acoperișului unei hale din incinta uzinei. Acest incident nu va afecta procesele de producție. Nimeni nu a fost rănit”, au declarat reprezentanții companiei, confirmând incendiul.

Youtube video image

Pompierii au reușit să izoleze incendiul în jurul orei 15:00. Potrivit Ministerului rus pentru Situații de Urgență, focul deschis a fost stins la ora 15:22.

Pe baza fotografiilor și înregistrărilor video realizate de martorii oculari, analiştii OSINT ai publicaţiei ucrainene Militarny au reușit să geolocalizeze sursa incendiului. Aceasta s-a dovedit a fi unul dintre atelierele de producție ale uzinei ruse.

În imaginile din satelit ale clădirii se văd scoase în exterior carcasele mai multor tancuri, cel mai probabil din seria T-80B, în care uzina Omsktransmash este specializată.

Omsktransmash, altădată o puternică întreprindere sovietică de construcție de tancuri, și-a pierdut de-a lungul anilor importantă și se ocupă în prezent de revizuirea și modernizarea tancurilor, precum și de fabricarea sistemelor aruncătoare de flăcări TOS-1A Solntsepyok.

În septembrie anul trecut, mai multe publicaţii ucrainene, printre care şi Militarny, au relatat că concernul rus Uralvagonzavod lucra pentru a relua producția de tancuri sovietice T-80 de la zero.

Producția noilor vehicule era planificată să fie lansată la uzina de vehicule blindate Omsktransmash, singura întreprindere rusă care are competența de a lucra la tancurile T-80 și care le produce în serie începând cu anul 2017.

La începutul acestui an, au apărut informaţii că uzină din Omsk a livrat un alt lot de tancuri T-80BVM modernizate ca parte a unei comenzi venite din partea Ministerului rus al Apărării.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel