Timp de trei luni escadrila a efectuat la baza Yokota o serie de operațiuni chiar dacă perioada șederii a coincis cu sezonul taifunurilor de vară, care puteau împiedica misiunile.
„Am fost încântați să primim escadrila 319 Wing Reconnaissance Wing la Baza Aeriană Yokota. Ei nu numai că s-au integrat perfect cu echipa noastră, dar au fost, de asemenea, capabili să consolideze relațiile cu comunitățile noastre locale. Misiunea RQ-4 joacă un rol esențial în Regiunea Indo-Pacific, iar prezența ei aici ne ajută să asigurăm siguranța și securitatea Japoniei ”, a spus col. Otis Jones, comandantul Escadrilei 374 Vânătoare dislocată la Yokota.
Din 2011, US Air Force au desfășurat sistemul Global Hawk în Baza Aeriană Misawa, Japonia, în 2014, 2015 și 2018 și Yokota în 2017 și 2019.
„Dispunerea de locații alternative pentru a ne îndeplini misiunea în perioadele de vreme neplăcută ne-a asigurat capacitatea de a continua să executăm Comanda Indo-Pacific din SUA și cerințele de recunoaștere a Alianței în sprijinul apărării Japoniei și de a menține pacea și securitatea internațională în regiune”, a declarat lt. col Ben Craycraft, comandatul escadrilei 319. „Echipa noastră de Global Hawks a executat zilnic fiecare misiune în siguranță și fără cusur, practic neobservată, fără incidente. Acest lucru se datorează sprijinului extins și remarcabil pe care echipa de războinici Samurai din escadrila 374 l-a oferit escadronului nostru.”
Spionul din aer
RQ-4 este dronă de mare altitudine cu rază lungă de acțiune, pilotată de la distanță și neînarmată. Este concepută pentru a capta imagini de zi și de noapte, de înaltă rezoluție, pe toate tipurile de vreme, în zone geografice largi, fiind echipată cu o serie de senzori și camere integrate. Poate rămâne în aer timp de 36 de ore.
Pe lângă culegerea de informații, supraveghere și recunoaștere (ISR), Global Hawk poate fi utilizat și pentru operațiuni de asistență umanitară, operațiuni de salvare în urma dezastrelor. Una dintre misiunile sale cele mai notabile a fost sprijinirea asistenței umanitare și a eforturilor de salvare în timpul Operațiunii Tomodachi după cutremurul și tsunami-ul din 2011.
„În trecut, RQ-4-urile au fost instrumentale pentru a ajuta asistența umanitară și operațiunile de salvare în urma dezastrelor, precum și pentru a furniza informații captate de la înaltă altitudine”, a explicat Craycraft. „La fel ca în 2017, baza aeriană Yokota a reprezentat cea mai bună locație pentru operațiunile noastre, datorită vremii favorabile din Câmpia Kanto și capacitățile noastre de a efectua operațiuni fără a provoca impact asupra zborurilor sau comunităților locale din jurul Bazei Aeriene Yokota.”
Vezi și: T-7A Red Hawk a trecut testele de zbor în mare viteză la joasă altitudine
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News