'UE condamnă acţiunea militară a Turciei care compromite în mod grav stabilitatea şi securitate în întreaga regiune' şi a convenit să adopte 'măsuri restrictive vizând persoane fizice şi moral responsabile sau implicate în activităţi ilegale de forare a zăcămintelor de hidrocarburi (off-shore) în estul Mediteranei', se precizează în declaraţia adoptată de şefii diplomaţiilor blocului comunitar, reuniţi la Luxemburg.
În schimb, statele membre nu au reuşit să se pună de acord asupra impunerii unui embargou la vânzările de arme către Turcia din cauza opoziţiei Regatului Unit, au declarat pentru AFP surse diplomatice.
Miniştrii de externe s-au angajat pur şi simplu ca ţările lor 'să adopte poziţii naţionale ferme privind politica lor de export de armament către Turcia', se precizează în declaraţie. Faptul că Turcia este ţară membră NATO a fost avansat ca argument de Marea Britanie pentru a refuza instituirea unui embargou asupra exportului de arme către Ankara.
Uniunea Europeană a cerut o 'reuniune ministerială a Coaliţiei internaţionale împotriva Daesh (acronimul arab al grupării jihadiste Statul Islamic) cu scopul de a examina modul în care să-şi continue eforturile în contextul actual'. Turcia şi SUA sunt membre ale acestei coaliţii, de partea căreia au luptat combatanţii kurzi vizaţi în prezent de ofensiva militară turcă.
Vezi și: Posibile sancţiuni ca urmare a ofensivei Turciei în Siria
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News