Americanii merg constant în Ucraina și își iau notițe: Dronele ca element al războiului viitorului, una din lecțiile pe care SUA le vor implementa

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: U.S. Army.
Sursa foto: U.S. Army.

Un grup mic de militari americani merge în mod regulat la Kiev pentru a aduna informații despre război, potrivit unui general. Unitățile Forțelor Terestre ale SUA (US Army) staționate în Europa, de la plutoane până la cartierul general, învață de pe câmpul de luptă din Ucraina, în timp ce serviciul pornește în a doua fază a unui efort de înzestrare, au declarat oficialii pe 16 octombrie.

Un „mic element” de militari merge prin rotație în Ucraina pentru a colecta lecții, a declarat generalul Darryl Williams, comandantul US Army Europa-Africa, vorbind cu presa la reuniunea anuală de la Washington, organizată de Asociația Armatei Statelor Unite (AUSA).

Acei militari se află în subordinea generalului-locotenent Curtis Buzzard, care în august a fost numit șeful efortului aliat de coordonare a ajutorului pentru Ucraina. Anterior a fost comandantul unui important centru de doctrină al Armatei SUA - Centrul de Excelență pentru Manevră.

„Este capabil să obțină informații despre mediu (de luptă - nota autorului) în ceea ce privește numărul de drone care zboară”, a spus Williams, citat de publicația Defense One. „Învățarea are loc pe măsură ce vorbim, la nivel tactic, la nivel operațional, pentru a se informa nivelul strategic.”

Echipa, care se rotește în Ucraina, se limitează la lucrul în interiorul ambasadei SUA și nu oferă sfaturi guvernului ucrainean, a declarat un purtător de cuvânt al US Army Europa.

De asemenea, SUA și-au adaptat propriile facilități de antrenament la Grafenwöhr în Germania, pentru a imita mai bine mediul tactic pentru unitățile ucrainene care vin acolo la pregătire, a spus Williams. „Se pare că sunt condițiile din Ucraina”, a adăugat el.

 

Dronele aeriene, ca element al războiului, sunt unul dintre obiectivele transformării US Army

 

2. Imagine co... (collaborative-combat-aircraft-cca-f-35-drone_13992900.jpg)

Lecțiile aduse de acea echipă modelează modul în care US Army își abordează strategia de înzestrare - „Transformare în contact” (TiC). În cadrul unui efort de 8 luni, US Army trimite masiv, la anumite unități, drone noi, tehnologie contra-dronă și echipamente de comunicații.

O unitate de infanterie ușoară care face parte din eșalonul inițial al „Transformării în contact”, Brigada 3 a Diviziei 10 Munte, se inspiră direct din Ucraina pentru noua sa Companie „Strike”, a declarat generalul-locotenent Charles Costanza, comandantul Corpului V al US Army.

Acea unitate, care conectează operatorii de drone cu mortierele, artileria și munițiile persistente (loitering munitions), „vine imediat să urmărească ce se întâmplă în Ucraina”, a spus el.

Generalul Darryl Williams a spus că Regimentul 2 Cavalerie (unitate de nivel brigadă – nota autorului) dislocat în Europa și Brigada 1 Blindată a Diviziei 3 Infanterie se numără printre cele patru brigăzi programate pentru „Transformare în contact 2.0”, o extindere anunțată de generalul George (Randy A. George - Șeful Statului Major al US Army – nota autorului), pe 15 octombrie.

 

Protecția punctelor de comandă, o altă preocupare a US Army care are la bază pe lecțiile din Ucraina

 

3. Dronă FPV ... (militar-ucrainean-operator-drone-fpv_23163300.jpg)

Sergentul-major de comandă Dennis Doyle al Regimentului 2 Cavalerie a spus că unitatea adoptă deja lecții de la Ucraina.

„În ultimii câțiva ani, pe baza luptelor din Ucraina și asta pentru că suntem chiar acolo, cu inamicul în pragul ușii... am reușit să extragem o mulțime de lecții învățate care ne-au determinat să gândim la cum să facem comanda și controlul mai agile și mai adaptive”, a spus Doyle.

Loviturile rusești cu rachete împotriva trupelor ucrainene au subliniat necesitatea de a face puncte de comandă mai greu de găsit pentru forțele inamice.

Chiar înainte de a fi desemnat pentru efortul TiC, Regimentul 2 Cavalerie lucra pentru a-și reduce punctele de comandă, precum și pentru a experimenta software de traducere pentru comunicarea cu aliații.

Unitatea a început să primească unele echipamente în cadrul strategiei TiC 2.0 luna aceasta, a spus Doyle.

Crearea înainte de război de stocuri suficiente de muniție și echipamente precum și depozitarea lor în facilități greu de distrus fac parte, de asemenea, din lecțiile învățate din Ucraina.

Nu toate lecțiile sunt despre noile tehnologii, a spus generalul-maior Ron Ragin, comandantul unității responsabilă cu gestionarea transferurilor de ajutor către Ucraina - Comandamentul 21 Susținere Teatru.

Ragin a spus că a întrebat recent mai mulți ofițeri ucraineni superiori ce ar fi făcut diferit înainte de război.

El a spus că ucrainenii au recomandat să se investească în producția și stocurile de muniție și în crearea mai multor locații pentru întreținerea echipamentelor. De asemenea, au recomandat crearea unei infrastructuri consolidate (probabil în sensul de puternic fortificate sau/și reduntante – nota autorului) atât privind depozitarea cât și comanda-controlul.

„Folosesc acele lecții de la partenerii noștri ucraineni care sunt în prezent sub tensiune și în contact pentru a informa cum abordez prioritățile pe care ni le-a dat generalul Williams”, a spus Ragin.

„Așadar, lucrez nu numai cu comunitatea de achiziții, ci și cu Comandamentul pentru Materiale al US Army, pentru a mă asigura că luăm lecțiile învățate din Ucraina și le aplicăm în modul în care vom merge mai departe în viitor”, a spus el.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel