În contextul în care Franța și China folosesc ingineria biologică pentru a dezvolta super-soldați, generalul maghiar Tamas Sandor nu vede acest lucru ca o soluție de viitor. Programul urmărește îmbunătățirea capacităților fizice, cognitive, de percepție și psihologice ale soldaților.
„În acest sens, poziția mea e clară. Soldatul maghiar este printre cei mai buni din lume, dacă nu chiar cel mai bun! Un soldat maghiar bine pregătit, dotat cu echipament modern, e capabil să rezolve orice problemă. (...) Nu cred în evoluții biologice de acest gen, deoarece nu văd ce abilitate dorim să modificăm la o persoană.
În plus, putem observa că în războiul zilelor noastre factorul uman are o importanță din ce în ce mai scăzută. Locul lui e luat de factorul tehnologic aflat în plină dezvoltare. În opinia mea dezvoltarea unui super-soldat prin inginerie biologică are ca scop capabilități care sunt din ce în ce mai puțin adaptate provocărilor secolului XXI”, a precizat generalul maghiar, într-un interviu acordat Honvedelem.hu.
Amintim că în luna decembrie a anului trecut John Ratcliffe, directorul serviciului naţional de informaţii al SUA (DNI) a susținut că autorităţile chineze ar fi "efectuat teste umane" asupra membrilor armatei chineze "în speranţa de a dezvolta soldaţi cu capacităţi îmbunătăţite biologic", dar fără să intre în amănunte. Potrivit unor think tank-uri cu sediul în SUA, China acordă o importanţă tot mai mare biotehnologiei în strategia sa militară, dar nu au publicat informaţii detaliate despre tipul de teste la care s-a referit Ratcliffe.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News