Ungaria își consolidează flota de tancuri Leopard 2A7HU cu noi livrări din Germania

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Leopard 2A7HU. Sursa foto: Ministerul ungar al Apărării.
Leopard 2A7HU. Sursa foto: Ministerul ungar al Apărării.

Ministrul ungar al apărării, Kristóf Szalay-Bobrovniczky, a anunțat primirea de noi tancuri Leopard 2A7HU de către armata ungară, numărul total al acestor vehicule de luptă moderne ajungând la 24 de unități. Această achiziție face parte din programul mai amplu de modernizare a forțelor armate maghiare, inițiat în urmă cu mai mulți ani. Cele mai recente livrări, efectuate pe 25 septembrie și 28 august, au adăugat încă cinci tancuri, apropiind Ungaria de obiectivul său de 48 de tancuri Leopard 2A7HU comandate în 2018.

 

Aceste noi vehicule, destinate Batalionului 11 Tancuri din cadrul Brigăzii 1 Blindate, vor înlocui treptat vechile tancuri T-72M1 aflate în prezent în exploatare. Acest proces de tranziție este facilitat de utilizarea a 12 tancuri Leopard 2A4, de asemenea achiziționate de Ungaria, care servesc drept vehicule de antrenament pentru echipaje. Tancurile Leopard 2A7HU sunt transportate în întreaga țară prin convoaie civile și sunt însoțite de alte vehicule de sprijin, cum ar fi vehiculul de recuperare WiSENT 2, podul-stratificator Leguan și tancul de antrenament Leopard 2NJ.

Leopard 2A7HU, o variantă modernizata a modelului german Leopard 2A7, se distinge prin îmbunătățiri specifice adaptate cerintelor armatei maghiare. Armamentul său principal constă dintr-un tun cu țeavă lisă Rh120 L/55 de 120 mm, asociat cu o mitralieră FN MAG de 7,62 mm, în timp ce o mitralieră grea M2 de 12,7 mm este montată pe turela ca parte a unei stații de armament telecomandată de FN Herstal.

Propulsat de un motor MTU MB 873 Ka-501 de 1500 de cai putere, acest tanc de 66 de tone poate atinge o viteză maximă de 70 km/h. Una dintre principalele îmbunătățiri aduse modelului maghiar este consolidarea blindajului turelei și integrarea unui nou sistem de control al focului cu un încărcător automat, capabil să urmărească automat o țintă cu ajutorul unei camere cu termoviziune.

Programul de modernizare al armatei maghiare se extinde dincolo de aceste tancuri de luptă. În plus față de tancurile Leopard 2A7HU, guvernul de la Budapesta a mai comandat în 2018 cinci vehicule de recuperare WiSENT 2, trei poduri Leguan 2HU, 12 tancuri Leopard 2A4 pentru antrenament și 24 de sisteme de artilerie autopropulsate PzH 2000. Valoarea totală a acestor achiziții este estimată între 1,6 și 1,8 miliarde de euro, livrările urmând să fie finalizate până la sfârșitul anului 2028.

Kristóf Szalay-Bobrovniczky, în declarațiile sale recente, a subliniat importanța acestor achiziții pentru modernizarea forţelor armate ungare. El a menționat că versiunea Leopard 2A7HU comandată de Ungaria este mai avansată tehnologic decât modelele aflate în prezent în serviciul armatei germane. Dezvoltarea acestui model a contribuit, de asemenea, la punerea în aplicare a unei noi versiuni, Leopard 2A8, care este în prezent în curs de dezvoltare.

Decizia Ungariei de a investi masiv în aceste tancuri de luptă de nouă generație reflectă intenția țării de a-și consolida capacitățile de apărare într-un mediu geopolitic complex. Deși modernizarea completă a flotei nu este prevăzută până în 2028, primirea treptată a tancurilor și programul intensiv de pregătire a echipajelor sugerează o îmbunătățire rapidă a capacităților brigăzii blindate maghiare.

În cele din urmă, cele 44 de tancuri Leopard 2A7HU vor înlocui cele 30 până la 40 de tancuri T-72M1 aflate încă în serviciu, marcând o îmbunătățire semnificativă a capacităților operaționale ale forțelor terestre ale Ungariei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel