Undă diplomatică de șoc după tragedia de la spitalul din Gaza: Summitul lui Biden - anulat. Israelul și Jihadul Islamic Palestinian continuă să se acuze reciproc

Darius Muresan |
Data publicării:
Războiul israeliano-Hamas în Fâșia Gaza. Foto: Agerpres
Războiul israeliano-Hamas în Fâșia Gaza. Foto: Agerpres

Iordania anulează summitul tripartit cu preşedintele Biden, informează Agerpres, care citează AFP. Președintele american ar fi trebuit să se întâlnească cu președinții Egiptului și Autorității Naționale Palestinene.

Regele Abdullah al Iordaniei urma să găzduiască miercuri pe preşedinţii Statelor Unite, Egiptului şi Autorităţii Naţionale Palestiniene pentru un dialog despre repercusiunile periculoase ale conflictului din Gaza, conform anunţului făcut marţi de presa de la Amman.

Alături de suveranul haşemit, Joe Biden, Abdel Fattah al Sisi şi Mahmoud Abbas urmau să discute despre modalităţi de încetare a războiului dintre Israel şi gruparea islamistă palestiniană Hamas, "pentru a găsi un orizont politic care să permită relansarea procesului de pace", conform unui comunicat oficial.

În afara dialogului cu preşedintele SUA, este programat un summit separat al celor trei lideri arabi. 

 

Israelul și Jihandul Islamic Palestinian continuă să se acuze reciproc după tragedia de proporții de la spitalul din Gaza

 

Jihadul Islamic a calificat miercuri drept minciuni acuzaţiile aduse de Israel, care i-au atribuit atacul asupra unui spital din Gaza, soldat cu sute de morţi şi răniţi.

"Ca de obicei, inamicul sionist încearcă, prin fabricarea de minciuni, să se sustragă de la responsabilitatea pentru masacrul brutal pe care l-a comis, bombardând spitalul şi arătând cu degetul spre Jihadul Islamic", a spus mişcarea islamistă palestiniană într-un comunicat.

"Afirmăm că aceste acuzaţii sunt false şi lipsite de temei", se arată în luarea de poziţie.

Israelul vrea să folosească "aceste minciuni pentru a-şi justifica atacurile asupra spitalelor" şi "pentru a se sustrage de la responsabilitatea crimei sale", a spus Jihadul Islamic.

Potrivit acestei mişcări, Israelul a ordonat evacuarea spitalului sub ameninţarea unui bombardament, iar tragedia a fost cauzată de o bombă aruncată de un avion al armatei israeliene.

Armata israeliană susţine că la originea tragediei se află un tir ratat al Jihadului Islamic.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel