Publicitate
„Thales este deja parte din ecosistemul industriei naționale de apărare (...) dar în spatele meu se află 800 de ingineri, marea majoritate a lor fiind tineri specializați care livrează sisteme în toate proiectele noastre”, remarcă Cristi Sfichi, în cadrul unui panel despre cooperarea industrială în contextul războiului din Ucraina, la conferința Black Sea and Balkans Security Forum, organizată de New Strategy Center în acest weekend.
Directorul Thales Romania a subliniat că media de vârstă în cadrul companiei pe care o conduce e de 31 de ani.
„Busola Strategică de securitate discutată la nivelul UE a identificat o serie de tehnologii care vor trebui sau se doresc a fi dezvoltate în viitor. Una din ele e reziliența comunicațiilor și în speță dezvoltarea comunicațiilor satelitare. În acest domeniu avem o echipă de 100 de oameni care lucrează la programe ce pot constitui un punct de plecare consistent pentru dezvoltarea capabilităților naționale în domeniul sateliților suverani. Un prim domeniu e space operations pentru sateliți de comunicații pe care îi dezvoltăm în România. Aici sunt două componente pe care le dezvoltăm, anume planificarea și configurarea sistemelor de monitorizare a comunicațiilor sau partea de payload configuration management, sistem care furnizează operatorului soluții pentru monitorizarea încărcăturilor și traficului de radiofrecvență”, mai precizează înaltul oficial al Thales în prezentarea sa.
Thales Romania prezintă OneSKY - programul de management al traficului aerian care va acoperi 11% din spațiul aerian mondial
Cristian Sfichi a prezentat totodată un proiect extrem de ambițios de management al traficului aerian, atât militar cât și civil.
Acesta a anunțat implicarea directă în programul australian OneSKY, care va acoperi 11% din spațiul aerian mondial.
„Un alt domeniu pe care îl dezvoltăm e cel al managementului traficului aerian, atât militar, cât și civil. Sunt foarte mândru să o spun, colegii mei lucrează la unul din cele mai mari proiecte strategice de management al traficului aerian, anume OneSKY - cel mai mare program de integrare a spațiului civil și militar din Australia, care ca acoperi 11% din spațiul aerian mondial.
În partea navală zona strategică adoptată la nivel european ca urmare a summitului liderilor europeni de la Versailles evidențiază o schimbare tectonică în securitatea continentului european ca urmare a agresiunii asupra Ucrainei. Toate proiectele pe care noi le dezvoltăm în momentul de față în România le dezvoltăm pentru parteneri europeni și NATO, dar credem că putem canaliza forța intelectuală și către proiecte românești printr-o îmbunătățire a dialogului împreună cu toți factorii implicați”, a conchis Cristian Sfichi.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News