Paza de coastă din Boston a declarat luni pentru BBC, notează Rador, că este în curs o operaţiune de căutare şi că nu este clar câte persoane se aflau la bord în momentul dispariţiei submarinului.
Micile submersibile transportă ocazional turişti şi experţi pentru a vedea epava Titanicului, subliniază BBC. Excursiile de mai multe zile la locul celebrei epave costă zeci de mii de dolari, iar o scufundare la Titanic, incluzând atât coborârea, cât şi urcarea, se pare că durează aproximativ opt ore.
Faimoasa epavă se află la 3.800 de metri adâncime, pe fundul Atlanticului, la aproximativ 600 de kilometri în largul coastei canadiene Newfoundland. Vasul de pasageri, care a fost cea mai mare navă la vremea sa, a lovit un iceberg în timpul călătoriei inaugurale de la Southampton la New York în 1912. Din cei 2.200 de pasageri şi membri ai echipajului aflaţi la bord, peste 1.500 au murit. Titanicul a fost explorat pe scară largă de când epava a fost descoperită în 1985.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News