Un Su-35 rusesc aproape s-a ciocnit cu un avion de vânătoare american (Foto/Video): A fost un comportament „nesigur și neprofesionist” din partea pilotului rus

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Pe 23 septembrie 2024, aeronavele NORAD au efectuat o interceptare sigură și disciplinată a aeronavelor militare rusești în apropiere de Alaska. Cu toate acestea, pilotul unui avion rusesc Su-35 a avut un comportament nesigur si neprofesionist. Sursa foto
Pe 23 septembrie 2024, aeronavele NORAD au efectuat o interceptare sigură și disciplinată a aeronavelor militare rusești în apropiere de Alaska. Cu toate acestea, pilotul unui avion rusesc Su-35 a avut un comportament nesigur si neprofesionist. Sursa foto: X/NORADCommand.

Un avion de vânătoare rusesc Su-35 aproape a intrat în coliziune cu un avion militar american în timpul unei misiuni de interceptare, potrivit imaginilor difuzate de Comandamentul nord-american de apărare aerospațială (NORAD). Incidentul, care a avut loc pe 23 septembrie, a implicat ceea ce oficialii americani numesc comportament „nesigur și neprofesionist” din partea pilotului rus.

Un avion de vânătoare rusesc s-a apropiat periculos de mult de avioanele desfășurate de Comandamentul nord-american de apărare aerospațială în largul coastelor statului Alaska, potrivit unui videoclip postat luni de NORAD.

În materialul video de 15 secunde postat pe rețelele de socializare, un avion militar poate fi văzut zburând la doar câțiva metri de o aeronavă NORAD în timp ce aceasta trece cu viteză, înclinându-se spre stânga și spre dreapta.

În timp ce „activitatea aviaţiei ruse în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ) din Alaska are loc în mod regulat și nu este considerată o amenințare”, cea mai recentă interacțiune a arătat cum un Su-35 rusesc a efectuat o manevră cu adevărat periculoasă, care a fost filmată din cabina de pilotaj a unuia dintre avioanele de vânătoare americane F-16C, trimise în regiune.

Înregistrarea video surprinde momentul în care avionul de vânătoare rus Su-35 execută o întoarcere spre F-16.

NORAD a declarat că a desfășurat avioane pentru a efectua o „interceptare sigură și disciplinată” a aeronavei ruse în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska

NORAD a descris acțiunile avionului de vânătoare rus drept nesăbuite, afirmând că Su-35 a zburat periculos de aproape de o aeronavă americană care efectua o patrulare de rutină în zona de identificare a apărării aeriene (ADIZ) din Alaska. Avionul rusesc ar fi ocupat poziții apropiate de fiecare aripă a aeronavei americane, limitând capacitatea acesteia de a manevra în siguranță.

Generalul Gregory Guillot, comandantul NORAD, a criticat dur acțiunile pilotului rus. „La 23 septembrie 2024, aeronavele NORAD au efectuat o interceptare sigură a aeronavelor militare rusești în ADIZ Alaska”, a declarat el. „Comportamentul unui Su-35 rusesc a fost nesigur, neprofesionist și a pus în pericol totul”.

Interceptarea a făcut parte din operațiunile de rutină ale NORAD, care sunt efectuate pentru a monitoriza și urmări activitatea militară străină din apropierea spațiului aerian al SUA. Cu toate acestea, comportamentul pilotului rus a fost văzut ca o abatere periculoasă de la regulile standard de pilotaj. Potrivit NORAD, apropierea avionului Su-35 de avionul american a creat o situație periculoasă pentru ambele echipaje.

În ultimii ani, aeronavele rusești au zburat frecvent în apropierea spațiului aerian al SUA în Arctica, provocând interceptări regulate de către forțele NORAD. Cu toate acestea, majoritatea întâlnirilor anterioare au fost descrise ca fiind profesionale și fără incidente.

Desfășurarea a coincis cu deplasarea a opt avioane militare rusești și a patru nave militare, inclusiv două submarine, în apropiere de Alaska, în timp ce Rusia și China efectuau exerciții militare comune. Niciunul dintre avioane nu a încălcat spațiul aerian al SUA.

NORAD a declarat anterior că a detectat și urmărit avioane militare rusești care operau în largul Alaskăi pe parcursul a patru zile, pe 11 septembrie, 13 septembrie, 14 septembrie și 15 septembrie.

În iulie, două bombardiere rusești Tu-95 și două bombardiere chinezești H-6 au intrat în zona de identificare a apărării aeriene din Alaska, a declarat NORAD. Bombardierele au fost interceptate de avioane de luptă americane F-16 și F-35, împreună cu avioane canadiene CF-18 și alte aeronave de sprijin, a confirmat un oficial american din domeniul apărării pentru CBS News.  

Frecvența avioanelor rusești care intră în zonă variază anual. NORAD a declarat că media a fost de șase sau șapte pe an, dar a crescut recent. Au existat 26 de cazuri anul trecut și 25 până acum în acest an.

La începutul acestei luni, Japonia a declarat că avioanele sale de luptă au folosit rachete de semnalizare pentru a avertiza un avion de recunoaștere rus să părăsească spațiul aerian din nordul Japoniei.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel