Un stat european doboară orice record: Contract pentru sute de tancuri KF51 și 1.000 de IFV Lynx, de peste 20 miliarde de euro cu Rheinmetall

S.I. Catalin |
Data publicării:
KF51 Panther, prezentat la Paris la expoziția Eurosatory 2022. Foto: DefenseRomania
KF51 Panther, prezentat la Paris la expoziția Eurosatory 2022. Foto: DefenseRomania

Gigantul german de apărare Rheinmetall ar putea primi o comandă record de vehicule blindate din partea Italiei. Aceasta are o valoare totală de 20 de miliarde de euro și este prevăzută să dureze 15 ani. În acest interval de timp și pentru această sumă, Rheinmetall urmează să furnizeze 200 de tancuri KF51 Panther și 350 de vehicule de luptă pentru infanterie KF41 Lynx, informează cotidianul german Handelsblatt, citând propriile sale surse.

Presa italiană a publicat recent o informație cu privire la o viitoare fuziune a italienilor de la Leonardo cu germanii de la Rheinmetall pentru a produce blindate, tocmai pentru a onora o comandă destinată forțelor armate italiene. Cu toate acestea, au existat date ușor diferite cu privire la planurile de producție comună - 280 de Panther KF51 și peste 1.000 de IFV-uri Lynx, deși prețul final a fost același - 20 de miliarde de euro, deși pentru 10 ani.

În general, povestea unui posibil parteneriat cu Rheinmetall este rezultatul unui contract anulat cu cosortiul KNDS pentru furnizarea și producția comună de tancuri Leopard 2A8IT. Se presupune că motivul anulării a fost dorința Italiei de a obține un grad mult mai ridicat de localizare a productiei decât era dispusă să ofere KNDS. În special, conform informațiilor neoficiale, era vorba despre unele componente electronice și turela și chiar șasiul.

Acest lucru înseamnă că Rheinmetall a dat dovadă de mult mai multă flexibilitate în ceea ce privește cota de producție localizată. Cu toate acestea, compania germană nu a comentat aceste informații.

 

Cei 20 de miliarde de euro pentru tancurile KF51 și mașinile de luptă Lynx ar fi cu adevărat un contract record pentru Rheinmetall 

 

2. Vehiculul ... (vehicul_de_lupta_lynx_kf41_prezentat_la_bsda_49422600.jpg)

Vehiculul de luptă pentru infanterie (IFV) Lynx KF41, prezentat de compania Rheinmetall la BSDA 2024. Photo source: DefenseRomania @BSDA2024

Trebuie adăugat că acesta este un contract record pentru Rheinmetall. La începutul anului 2020, germanii au semnat un contract de 2 miliarde de euro cu Ungaria pentru furnizarea și producția în comun a 218 vehicule de luptă pentru infanterie Lynx KF41.

În același timp, gigantul german din domeniul apărării a planificat să vândă vehicule de luptă de infanterie Lynx Italiei încă din 2022, văzând o oportunitate de a înlocui vehiculul de luptă de infanterie Dardo, care a fost produs la începutul anilor 2000 și se află în prezent în serviciul armatei italiene.

Dar și mai important pentru Rheinmetall va fi primul contract pentru Panther KF51, un blindat care este caracterizat doar o turelă care este în prezent instalată pe generaţia de tancuri Leopard 2. În plus, această turelă nu a fost încă finalizată, după cum arată clar prototipul KF-51U prezentat la Eurosatory 2024.

KF51 Panther nu numai că va primi în cele din urmă un nou șasiu, dar și statutul oficial de tanc real pentru comenzi, în principal în țările NATO, ca alternativă la Leopard 2 și Abrams. Cu toate acestea, este demn de remarcat faptul că Leonardo nu are nicio companie specializată în acest domeniu. Prin urmare, ne putem aștepta ca Iveco Defence Vehicles să se alăture companiei, care se presupune că este dornică să preia Leonardo.

Deși este, de asemenea, posibil ca întreaga producție a KF51 Panther să se încheie odată cu instalarea turelei pe tancul italian C1 Ariete. Dar faptul este că Ministerul italian al Apărării modernizează deja 125 de tancuri Ariete și dorea să cumpere 125 de tancuri Leopard 2A8IT. Deci, deocamdată, cum va arăta exact KF51 Panther italian rămâne principalul semn de întrebare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel