Un stat european a ales sistemul de protecție activă Iron Fist pe noile mașini de luptă CV90. Iron Fist, testat cu succes în luptă de Israel

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sistem de protecție Iron Fist integrat pe o mașină de luptă CV90. Photo source: Elbit Systems
Sistem de protecție Iron Fist integrat pe o mașină de luptă CV90. Photo source: Elbit Systems

Elbit Systems Ltd. (NASDAQ: ESLT și TASE: ESLT) a anunțat astăzi că a semnat un contract în valoare de aproximativ 130 milioane de dolari pentru furnizarea de sisteme de protecție activă Iron Fist (APS) către BAE Systems Hägglunds.

Sistemele vor fi instalate pe vehiculul de luptă al infanteriei (IFV) CV90, ca parte a unui proiect al unei țări europene. Contractul va fi executat pe o perioadă de cinci ani și jumătate. 

Potrivit unui comunicat emis de Elbit către DefenseRomania, Iron Fist APS este un sistem avansat Hard Kill care vizează îmbunătățirea capacităților de protecție ale vehiculelor blindate împotriva amenințărilor moderne de pe câmpul de luptă.

Sistemul APS de generație a doua al Forțelor de apărare israeliene, se caracterizează prin performanțe ridicate și cerințe reduse de volum, greutate și putere. Sistemul oferă vehiculelor blindate protecție la 360 de grade împotriva unei mari varietăți de amenințări antiblindate, cum ar fi rachete antitanc (ATR), rachete ghidate antitanc (ATGM), Sistem Aerian fără Pilot (Unmanned Aerial System - UAS) și amenințări de tip Loitering, atât în spațiu deschis, cât și în medii urbane complexe. 

Yehuda (Udi) Vered, director general Elbit Systems Land: "După contractele câștigate în ultimii ani, suntem onorați să primim acest contract important de la BAE Systems Hägglunds pentru o țară europeană. Sistemele de protecție activă Iron Fist de la Elbit Systems au fost selectate încă o dată de un producător de top și de o armată avansată, ca o soluție inovatoare pentru a proteja platformele blindate și trupele, ajutându-le să-și îndeplinească misiunile în siguranță."

 

Despre ce stat european ar putea fi vorba în alegerea sistemului de protecție activă Iron Fist pentru mașinile de luptă CV90

 

2. Mașini de ... (screenshot-2024-03-25-161334_76062200.png)

Cei de la Elbit nu au comunicat statul care a efecutat comanda pentru sistemul de protecție activă Iron Fist.

De semnalat însă că în Europa Cehia, Slovacia sau Suedia au contracte în derulare pentru mașini de luptă ale infanteriei CV90.

Spre exemplu Cehia a comandat recent, așa cum anunța și DefenseRomania în primăvară, 246 de mașini de luptă (MLI) CV90. Atunci ministrul ceh al apărării, Jana Černochová, a anunțat că, în cadrul ședinței de guvern din 24.05.2023, a fost aprobată încheierea unui acord interguvernamental cu Suedia, pentru achiziționarea a 246 de mașini de luptă ale infanteriei (MLI) de tip CV90, în valoare de 59,7 miliarde de coroane cehe.

Este vorba despre cea mai mare achiziție a armatei din istoria modernă a Republicii Cehe, după F-35 Lightning II, și una dintre cele mai mari comenzi de stat în general.

Inițial, partea cehă a intenționat să cumpere 210 MLI de tip CV90, pentru o sumă de 51,7 miliarde de coroane. Însă, având în vedere prețurile în creștere ale tehnicii de luptă, ministerul a decis să se folosească de opțiunea de a achiziționa acum încă 36 de MLI.

CITEȘTE ȘI: Noul Bradley, cu „pumn de fier” israelian. Sistemul de protecție Iron Fist, integrat pe cea mai modernă versiune a legendarei mașini de luptă americane

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel