Publicitate
The Washington Post apreciază că activitățile din Emirate includ "încercări ilegale de a direcționa politica externă a SUA în moduri favorabile autoritarismului în lumea arabă (..) prin exploatarea punctelor slabe ale guvernării americane, inclusiv influențarea lobby-urilor puternice și aplicarea lejeră a legilor legate de protecția împotriva interferențelor guvernelor străine".
Consiliul Național de Informații, principalul centru analitic al comunității de informații din SUA, se bazează în rapoartele sale pe informațiile celor 18 agenții de informații din țară, pentru a ieși cu o singură voce în problemele presante de securitate națională.
Cei familiarizați cu raportul au dezvăluit că activitățile atribuite Emiratelor Arabe Unite depășesc simplul trafic de influență și că factorii de decizie politică din SUA au fost informați în ultimele săptămâni, pentru a ghida procesul decizional în Orientul Mijlociu, în special în Emirate, care se bucură de o mare influență la Washington.
Emiratele Arabe Unite, conform înregistrărilor ministerului, au cheltuit 154 de milioane de dolari pe lobbyiști din 2016 și sute de milioane de dolari pe donații către universități și grupuri de reflecție americane, dintre care multe produc documente politice, rezultate favorabile pentru interesele EAU.
În Statele Unite nu există nicio interdicție de a dona către grupurile de lobby pentru campanii politice, ceea ce a determinat un parlamentar american să afirme că democrația americană este distorsionată de bani străini. Acesta a adăugat: "Trebuie trasată o linie roșie clară împotriva jocului Emiratelor Arabe Unite în politica americană".
Oficiali ai serviciilor secrete și Armatei americane au ajutat Emiratele Arabe Unite
Raportul dezvăluie că trei foști oficiali ai serviciilor secrete și armatei americane au ajutat Emiratele Arabe Unite să monitorizeze dizidenții, politicienii, jurnaliştii și companiile americane, iar procurorii americani au susținut că aceștia au oferit asistență Emiratelor Arabe Unite pentru a sparge computere în America și în alte țări anul trecut.
Inculpații au recunoscut, în timpul unui proces, că au furnizat tehnologie avansată de hacking Emiratelor Arabe Unite. Aceștia și-au depus certificatele de securitate și au plătit aproximativ 1,7 milioane de dolari pentru soluționarea penală. Criticii sentinței au afirmat că "amenda financiară este banală, având în vedere plățile mari pe care inculpații le-au primit din Emiratele Arabe Unite, ceea ce ridică îngrijorarea că pedeapsa nu va descuraja un astfel de comportament în viitor".
Din 2012, Emiratele Arabe Unite sunt cel mai mare cumpărător de arme americane și au construit ceea ce mulți consideră cea mai puternică armată din lumea arabă, prin cultivarea legăturilor cu armata americană.
Forțele emirateze au luptat alături de trupele americane în Afganistan, Irak și Siria. Țara găzduiește, de asemenea, 5.000 de militari americani la Baza Aeriană Al Dhafra și nave de război americane în portul Jebel Ali.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News