Articolele au fost scoase în 2015 dintr-o casă din orașul Heikendorf, din nordul țării, cu ajutorul armatei, transmite BBC.
Pe lângă tanc, bărbatul a mai depozitat în subsolul casei sale și un tun antiaerian și o torpilă.
Procurorii și avocații apărării negociază posibilele pedepse, inclusiv închisoare cu suspendare sau amendă de până la 500.000 de euro, iar bărbatul trebuie să găsească și un nou loc în care să depoziteze obiectele.
Potrivit avocatului său, un muzeu din SUA este interesat să cumpere tancul Panther despre care mulți istorici afirmă că a fost cel mai eficient tanc al Germaniei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.
Avocatul a mai spus că mai mulți colecționari germani au fost interesați de alte obiecte din arsenalul pesionarului, inclusiv puști de asalt și pistoale, relatează presa locală.
Judecătorii trebuie să stabilească dacă colecția militară a bărbatului a încălcat Legea germană de control al armelor de război. Această lege reglementează fabricarea, vânzarea și transportul armelor.
Apărarea susține că multe dintre arme nu mai sunt funcționale și că tancul a fost cumpărat pe bucăți.
Procurorii au sugerat că unele dintre arme și muniție ar putea fi încă folosite dacă cineva cu puțină pricepere le-ar fi achiziționat.
În iulie 2015, a fost nevoie de 20 de soldați și aproape 9 ore pentru a scoate tancul Panther din pivnița garaj fiindcă acesta nu avea șenile.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News