Un mare depozit de armament rusesc „a fost șters de pe fața pământului” în urma unui atac ucrainean cu dronă (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Această captură de ecran arată urmările unui presupus atac cu dronă ucraineană care a lovit un depozit de armament din regiunea rusă Tver pe 18 septembrie 2024. Sursa foto: Screenshot via social media.
Această captură de ecran arată urmările unui presupus atac cu dronă ucraineană care a lovit un depozit de armament din regiunea rusă Tver pe 18 septembrie 2024. Sursa foto: Screenshot via social media.

Dronele ucrainene au țintit cu succes un depozit de arme din Toropets, în regiunea rusă Tver, în cursul nopții, a declarat o sursă din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) pentru Kyiv Independent la 18 septembrie.

Fotografiile și înregistrările video distribuite pe canalele rusești de Telegram la începutul zilei de 18 septembrie au arătat o serie de explozii și o coloană mare de fum care ar fi avut loc la un depozit de muniții din orașul Toropets.

Guvernatorul regiunii Tver, Igor Rudenya, a raportat că un incendiu a izbucnit în Toropets din cauza căderii unor resturi de drone, dar a afirmat că situația este „sub control”, contrar a ceea ce se poate observa în materiale video publicate pe reţele de socializare.

Youtube video image

Rudenya a anunțat ulterior că o parte din populația orașului va fi evacuată din zonă, unde „apărarea aeriană funcționează și incendiul este localizat”.

Potrivit sursei din cadrul SBU, drone ale SBU, ale serviciilor de informații militare ucrainene și ale forțelor armate ucrainene au lovit un depozit în care erau depozitate rachete balistice, inclusiv Iskanders, rachete antiaeriene, muniție de artilerie și bombe ghidate KAB.

Imaginile neverificate de pe rețelele de socializare arată o minge uriașă de foc rezultată în urma atacului asupra arsenalului de rachete și artilerie din Toropets.

Consilierul ucrainean pentru afaceri interne, Anton Gerashchenko, a postat pe X că există informații conform cărora explozia a fost echivalentă cu o cantitate de TNT cuprinsă între 1,3 și 1,8 kilotone, cu un val de explozie care s-a întins pe o rază de până la 320 km.

O altă estimare a lui George William Herbert de la Middlebury Institute of International Studies din Monterey, California, a fost că explozia a fost în concordanță cu detonarea a 200-240 de tone de explozibili, a raportat Reuters.

Cei care monitorizează cutremurele cred acum că exploziile provocate de atacul dronelor ar fi putut genera activitate seismică. Ben Dando, seismolog la fundația norvegiană de cercetare seismologică NORSAR, a declarat pentru CNN că senzorii săi „au detectat semnale seismice, cu magnitudinea cuprinsă între 2,5 și 2,8, în nord-vestul Rusiei, care par a fi asociate cu atacul cu drone lansat de Ucraina”.

Atacul „a șters literalmente de pe fața pământului un depozit mare al secției principale de rachete și artilerie a Ministerului rus al Apărării”, a declarat sursa.

„După atacul dronelor ucrainene, a început o detonare extrem de puternică”, iar zona afectată are o lățime de 6 kilometri (3,7 mile), a declarat sursa.

„SBU, împreună cu colegii din forțele armate, continuă să diminueze metodic capacitatea de lansare a rachetelor de către inamic, cu care distruge orașele ucrainene”.

Sursa a declarat că există intenții de a efectua atacuri similare asupra altor instalații militare rusești.  Ministerul rus al Apărării a afirmat că 54 de drone ucrainene au fost doborâte peste noapte, dar nu a menționat nicio dronă doborâtă deasupra regiunii Tver.

Potrivit raportului Ministerului rus al Apărării de la ora 8 dimineața, 27 de drone au fost doborâte deasupra regiunii Kursk, 16 deasupra regiunii Bryansk, șapte deasupra regiunii Smolensk, trei deasupra regiunii Belgorod și una deasupra regiunii Oryol.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel