Publicitate
„Această misiune extinsă este încă un exemplu de aviatori capabili, care își asumă responsabilități și fac schimbări pentru a accelera ritmul de întrebuințare a KC-46A”, a declarat generalul Mike Minihan, comandantul AMC. „Misiunea Total Force evidențiază imperativul de a gândi diferit, de a schimba modul în care ne facem treaba și de a oferi opțiuni Forței Întrunite.”
KC-46A Pegasus oferă flexibilitate strategică Forțelor Aeriene prin amestecul său unic de continuitate (zboruri pe durate și distanțe mari – nota autorului) și prezență (număr mare de aeronave – nota autorului). Deoarece KC-46A poate fi alimentată în timpul zborului, aeronava poate rămâne în zonele de operații pentru a asigura sprijinul necesar avioanelor de luptă. În timpul misiunii, aeronava a alimentat avioanele de vânătoare F-22 în zona Pacificului, fiind ea însăși alimentată de trei ori, potrivit unui comunicat de presă al AMC.
Echipajul a folosit rețelele de comunicații atât securizate cât și neclasificate, disponibile la bordul KC-46A, precum și sistemele de conștientizare a situației, ceea ce permite o gamă largă de utilizări viitoare. Capabilitățile de conștientizare a situației de la bordul platformei permit protejarea acesteia în medii contestate, se mai precizează în comunicat.
În februarie 2011, KC-46A Pegasus a fost selectată de către Forțele Aeriene ale Statelor Unite (USAF) pentru a înlocui vechile Boeing KC-135 Stratotankers. În 2019, aeronava a intrat în serviciul USAF și până în ianuarie 2021, Boeing deja livrase 42 de aparate către USAF. Comandantul AMC, generalul Mike Minihan, a aprobat ca, începând cu 14 septembrie 2022, KC-46A Pegasus să poată fi desfășurată operațional la nivel global. USAF intenționează să procure 179 de avioane Pegasus până în 2027.
Locotenent-colonelul Joshua Renfro, noul lider al echipei multifuncționale KC-46A din AMC, a descris importanța misiunii.
„Realizarea acestei misiuni de către (Baza Aeriană) Pease este al treilea succes consecutiv care demonstrează continuitatea aeriană a KC-46A, bazându-se pe misiunile anterioare de 22 și 24 de ore”, a declarat el. „AMC se angajează într-o abordare deliberată pentru a lărgi atât domeniul de întrebuințare a KC-46A cât și capabilitățile sale de comandă-control la nivel global.”
Un monitor al performanței umane a colectat, pe timpul zborului, date cantitative. Aceste date, împreună cu cele adunate în cadrul celorlalte misiuni recente de peste 20 de ore, vor fi folosite la luarea deciziilor pentru oportunitățile viitoarele de angajare a aeronavei, care depășesc normele (de angajare).
Echipajul aeronavei este format din trei membri – doi piloți și un operator pentru realimentarea cu combustibil. La bordul avionului sunt amenajate 18 locuri de odihnă pentru încă un echipaj și pentru personal medical.
După o altă misiune record, aeronava KC-46A a aterizat în „Cod 1” – gata să zboare fără probleme.
Locotenent-colonelul Brian Carloni, comandantul Grupului 157 Operații, și-a exprimat satisfacția pentru noua realizare.
„Această misiune a fost un adevărat exemplu de Total Force Integration. Experiența atât a Gărzii (Aeriene), cât și a aviatorilor aflați în serviciul activ, în executarea acestei misiuni a demonstrat cât de crucială este munca în echipă în orice scenariu de război”, a declarat Carloni.
Conceptul Total Force Integration constă în activitatea comună a aviatorilor din serviciul activ, Rezervă și Garda Națională, în sprijinul misiunii Forțelor Aeriene ale SUA.
DefenseRomania App
Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News