UN F-16 AL TURCIEI A DOBORÂT UN SU-25 AL ARMENIEI

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Un avion F-16 al Turciei a doborât în cursul acestei zile un avion de vânătoare Su-25 al Armeniei.

Informația a fost confirmată de către Ministerul Apărării de la Erevan. Potrivit Reuters, Shushan Stepanyan, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării armean a confirmat incidentul.

Pilotul armean al aeronavei Su-25 a decedat. 

Public Radio of Armenia precizează că aeronava F-16 a Turciei a doborât avionul armean Su-25 în spațiul aerian al Armeniei.

Aeronava F-16 a Turciei implicată în incident a decolat de pe Aeroportul Ganja din Azerbaidjan.

Armenia a acuzat în repetate rânduri Turcia că sprijină cu tehnică militară Azerbaidjanul în conflictul din Nagorno-Karabah, inclusiv cu UAV-uri și avioane de vânătoare.

 

Turcia contrazice Armenia în ceea ce privește doborârea unui Su-25 armean de către un F-16 turc

 

Turcia a reacționat prin vocea șefului Biroului de Comunicare al Președinției, Fahrettin Altun, care a declarat, potrivit publicației Ahaber că informația prezentată de Ministerul Apărării din Armenia nu e reală. Ankara neagă că un F-16 al Turciei a doborât un Su-25 al Armeniei.

Vom reveni cu update-uri în funcție de alte reacții oficiale 

CITEȘTE ȘI: Interviu exclusiv DefenseRomania. Ambasadorul Armeniei în România: Blitzkrieg-ul azer în Nagorno-Karabakh, susținut de Turcia, a eșuat

 

Conflictul din Nagorno-Karabah

 

Turcia și-a declarat în repetate rânduri susținerea părții azere în ceea ce privește conflictul din Nagorno-Karabah. Armenia şi Azerbaidjan sunt în conflict de aproape 30 de ani pentru controlul asupra regiunii separatiste azere Nagorno-Karabah.

Enclavă cu majoritate armeană alipită în 1921 la Azerbaidjan de autorităţile sovietice, Nagorno-Karabah şi-a proclamat unilateral independenţa în 1991, cu sprijinul Armeniei.

A urmat un război între Armenia şi Azerbaidjan. O încetare a focului a fost încheiată în 1994. De atunci, negocierile în vederea unui tratat de pace sunt mediate de Grupul de la Minsk - un grup de mediatori internaţionali coprezidat de Rusia, Franţa şi SUA. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel