Un crucișător și un submarin nuclear ale Flotei ruse din Oceanul Pacific au efectuat lansări de rachete, în Marea Bering

Ionel Copcea |
Data publicării:

Șeful Departamentului asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Oceanul Pacific, căpitan rang II Nikolay Voskresensky, a anunțat că, pe 27.08.2020, nava amiral a flotei, crucișătorul purtător de rachete Varyag, și submarinul nuclear Omsk au executat lansări comune de rachete de croazieră asupra unor ținte navale, în acvatoriul Mării Bering.

Potrivit declarațiilor acestuia, citate de agenția de presă Interfax, tragerile au fost efectuate în conformitate cu planurile exercițiului Scutul Oceanului-2020 și exercițiilor tactice ale Flotei din Oceanul Pacific, cu gruparea de forțe din zona maritimă îndepărtată.

După cum a precizat Voskresensky, conducerea acțiunilor forțelor a fost asigurată, de la bordul navei pentru măsurători complexe Mareșal Krylov, de către comandantul Forțelor Navale ale Federației Ruse, amiral Nikolay Evmenov.

Crucișătorul Varyag a efectuat lansarea unei rachete de croazieră antinavă cu ajutorul complexului Vulkan, iar submarinul nuclear Omsk a atacat ținta, din imersiune, cu o rachetă antinavă Granit. Potrivit datelor de control obiectiv, ambele rachete au distrus țintele la distanțe de peste 450 de kilometri și, respectiv, 320 de kilometri.

Nikolay Voskresensky a precizat că la asigurarea securității activităților de pregătire pentru luptă au participat 15 nave de luptă și auxiliare ale Flotei din Oceanul Pacific, precum și avioane aparținând Aviației navale.

Comentariul autorului: Legarea activităților de pregătire pentru luptă desfășurate în prezent în Marea Bering de exercițiul Scutul Oceanului-2020 este oarecum surprinzătoare, ținând cont de faptul că executarea acestuia a început pe 03 august. Deși reprezentanții ruși nu au anunțat, în mod oficial, încheierea exercițiului, este puțin probabil ca acesta să se desfășoare și în continuare. Edițiile anterioare ale exercițiului, din 2018 și 2019, au arătat că durata acestuia este de maximum două săptămâni. Spre exemplu, exercițiul Scutul Oceanului-2019 a fost executat în perioada 01-15 august.

În orice caz, faptul că activitățile au fost conduse de către comandantul Forțelor Navale arată importanța pe care partea rusă le-a acordat-o acestora.

Desfășurarea exercițiilor în zona Mării Bering, în apropierea coastelor americane, arată că acestea s-au dorit a fi o încercare de demonstrare a puterii navale a Federației Ruse în această regiune. În același timp, manevrele reprezintă un răspuns la activitățile desfășurate în zonă de Forțele Navale ale SUA și la intensificarea acțiunilor de cercetare americane din Regiunea Asia-Pacific.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel