Un bombardier rusesc de tip Tu-22M3 s-a prăbușit în Rusia. Avionul a luat foc în aer, rușii indică o cauză tehnică

Ionel Copcea |
Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a anunțat că, pe 15.08.2024, un bombardier cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3 s-a prăbușit în regiunea Irkutsk. Echipajul aeronavei a reușit să se catapulteze.

“Pe 15 august 2024, în regiunea Irkutsk, un avion Tu-22M3 s-a prăbușit în timp ce efectua un zbor planificat. Echipajul s-a catapultat, iar viețile membrilor acestuia nu sunt în pericol. Aeronava a căzut într-o zonă nelocuită, iar la sol nu s-au produs pagube.

Potrivit unor informații preliminare, cauza accidentului pare să fie reprezentată de o defecțiune tehnică”, se arată într-un comunicat de presă al ministerului, preluat de agenția Tass.

După cum au precizat reprezentanții Ministerului rus al Apărării, toți cei patru membri ai echipajului au fost găsiți și sunt în viață.

Guvernatorul regiunii Irkutsk, Igor Kobzev, a confirmat incidentul, precizând că primele informații despre acesta au sosit la ora 17:18 (ora Moscovei). Potrivit declarațiilor sale, doi dintre membri echipajului se află într-o stare satisfăcătoare, iar
pentru ceilalți doi lucurile sunt în curs de evaluare.

Într-un mesaj postat pe canalul său de Telegram, Igor Kobzev a menționat că, potrivit unor martori oculari, avionul a luat foc pe cer. După căderea acestuia la sol, s-a produs un incendiu, care a fost stins în mod operativ.

O serie de informații postate pe rețelele de socializare arată că bombardierul Tu- 22M3 s-a prăbușit în apropierea satului Mihailovka din raionul Ceremhovski. Aeronava a ars complet în urma incidentului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel