Un bombardier rus Tu-22 a fost lovit la sol de o dronă ucraineană ce a survolat 1.800 km în adâncimea teritoriului Rusiei

Darius Muresan |
Data publicării:
Bombardiere cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3
Bombardiere cu rază lungă de acțiune de tip Tu-22M3

Drone de atac ucrainene au lovit un bombardier strategic rus Tu-22M3 pe un aerodrom militar din nordul Rusiei, informează Ukrainska Pravda sâmbătă, citând o sursă din serviciile de informații militare, relatează Agerpres, care citează Reuters.

„Ca rezultat al unei operațiuni a serviciilor de informații militare ucrainene în apropiere de Olenegorsk, un bombardier supersonic cu rază lungă de acțiune TU-22M3 a fost lovit pe aerodromul militar Olenia, baza aviației strategice a ocupanților ruși”, a declarat sursa citată, fără a oferi alte detalii.

Aerodromul, de unde avioanele strategice ruse decolează pentru a lansa atacuri cu rachete asupra Ucrainei, se află la 1.800 km de frontiera ucraineană, a adăugat sursa.

Ulterior, o altă sursă din serviciile de informații militare ucrainene a confirmat informația pentru Reuters.

Ukrainska Pravda a mai relatat că în alte atacuri asupra Rusiei au fost vizate un aerodrom militar din Engels, în regiunea Saratov, și Diaghilevo, în regiunea Riazan. De asemenea, o dronă ar fi lovit o rafinărie de petrol în Riazan.

Reuters menționează că nu poate confirma aceste informații furnizate de media ucraineană.

Apărarea antiaeriană rusă a anunțat că a doborât 24 de drone ucrainene în șapte regiuni ale țării în noaptea de vineri spre sâmbătă și în dimineața zilei de sâmbătă, potrivit EFE.

Conform Ministerului rus al Apărării, șapte drone au fost doborâte în regiunea de graniță Kursk și alte șapte în Riazan. Drone ucrainene au fost doborâte și în provinciile Belgorod, Rostov, Briansk, Lipețk și Saratov, notează sursa citată.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel