Un balon rusesc a zburat deasupra Poloniei timp de aproape 5 ore: Deplasarea acestuia a fost urmărită de Forțele Armate Poloneze

S.I. Catalin |
Data publicării:

Un balon care a intrat în spațiul aerian polonez dinspre Rusia a părăsit teritoriul Poloniei aproape cinci ore mai târziu. Acest lucru a fost raportat de Comandamentul Operațional al Forțelor Armate Poloneze. Potrivit părții poloneze, balonul a traversat granița țării la nord de orașul Ketrzyn pe 20 iunie, în jurul orei locale 15:30. Potrivit datelor preliminare, rușii au pierdut controlul asupra unuia dintre baloane în regiunea Kaliningrad, au precizat Forțele Armate Poloneze.

Armata poloneză nu a precizat dimensiunea balonului sau scopul acestuia. Cu toate acestea, ei au subliniat că acesta se deplasa în direcția est, iar traseul său era monitorizat în permanență de stațiile radar. Balonul rusesc a părăsit spațiul aerian polonez, ieri, în jurul orei 20:00.

Aceștia au subliniat, de asemenea, că această facilitate nu reprezintă o amenințare la adresa securității naționale a Poloniei.

Tensiunile dintre NATO și Rusia au crescut de la izbucnirea războiului de amploare din Ucraina, iar cazurile de încălcare a spațiului aerian al aliaților de către avioanele rusești au devenit un eveniment obișnuit.

În acest caz, Rusia a pierdut probabil controlul asupra balonului în regiunea Kaliningrad după ce acesta "s-a desprins din ancoră și a zburat în spațiul aerian polonez", a precizat Varșovia.

,,Autoritățile rusești ne-au informat anterior despre posibilitatea ca obiectul să intre în zonă", a raportat Comandamentul Operațional al Forțelor Armate Poloneze.

"Evaluările preliminare indică faptul că partea rusă a pierdut controlul asupra unuia dintre aerostatele care protejează instalațiile din regiunea Kaliningrad."

Forțele Aeriene Poloneze își mobilizează în mod regulat avioanele de vânătoare în timpul atacurilor masive pe care Rusia le lansează asupra zonei de vest a Ucrainei și au fost înregistrate cazuri de rachete rusești care au intrat pentru scurt timp în spațiul aerian polonez.

În luna mai, s-a aflat că Rusia a desfășurat baloane fixe prevăzute cu echipamente speciale pentru a monitoriza granița cu Finlanda în Karelia.

Dispozitivul a fost identificat atunci ca fiind un aerostat AKV-05 conceput pentru a efectua recunoaștere și supraveghere pe o rază de 10 kilometri.

Presa rusă a declarat că aceste baloane sunt folosite de poliția de frontieră din cadrul FSB, în special pentru a preveni imigrația ilegală.

Potrivit informațiilor publicate, complexul serviciilor secrete rusești include un balon, un vehicul de control și o stație specială de alimentare cu gaz amplasată pe un șasiu de mașină.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel