Un pilot ucrainean de MiG-29 a doborât două drone Shahed într-o singură misiune de luptă

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Pilot ucrainean / Forțele aeriene ale Ucrainei, facebook
Pilot ucrainean / Forțele aeriene ale Ucrainei, facebook

Un pilot ucrainean de MiG-29 a doborât două drone de atac Shahed, care zburau în spaţiul aerian al Ucrainei, în timpul unei misiuni de luptă. Acest lucru a fost raportat de serviciul de presă al Comandamentului Aerian de Vest al Forţelor Aeriene Ucrainene, publicând un interviu cu pilotul.

Pilotul Pavlo, care pilotează un avion de luptă MiG-29 alocat Escadrilei 204 de aviație tactică din Sevastopol, spune că una dintre misiunile sale de luptă presupune respingea atacurile masive rusești cu rachete și aeriene.

,,Doborârea dronelor de atac mici și cu care zboară la viteză redusă nu este atât de ușoară precum pare", spune el. "Trebuie să calculezi totul cu atenție: viteza aeronavei, manevrele tale în aer. Dar suntem bine pregătiți, ne-am antrenat mult și încă ne antrenăm pentru a face față eficient dronelor de atac".

Potrivit acestuia, interceptarea și doborârea unei ținte durează câteva secunde, după care este necesar să te concentrezi pe următoarea sarcină.

După ce Pavlo a distrus o dronă de atac, a fost însărcinat cu distrugerea unei alte ținte.

,,Atunci i-am spus din nou avionului meu: 'Trebuie să facem asta cu tine, trebuie să o doborâm pe a doua'", a precizat Pavlo. "Și am făcut-o. A fost o noapte fără somn, dar productivă pentru mine și s-a încheiat cu o dimineață liniștită pentru ucrainenii care au fost ținta celor două drone inamice."

În aceeași zi, un pilot ucrainean, cu indicativul Yellowtail, din timpul unei misiuni de luptă care a presupus doborârea unei ținte aeriene pe timp de noapte în spaţiul aerian ucrainean.

Referindu-se la misiunile de luptă, Pavlo subliniază că este nevoie de eforturile multor oameni la sol pentru a asigura rezultate în spațiu aerian.

,,Tehnicienii și inginerii mențin constant aeronava pregătită pentru misiunile de luptă. Se muncește 24 de ore pe zi, 7 zile pe săptămână. Serviciul de luptă al unităților de geniu radio ajută la identificarea țintei. Personalul centrelor de control al traficului aerian ajută la încadrarea țintei. Aceasta este o activitate foarte bine coordonată a unei echipe numeroase. Sunt bucuros să fiu aici și să-mi ajut țara să învingă agresorul în acest fel", spune pilotul.

Reamintim că, recent, a fost difuzată o înregistrare video cu un pilot ucrainean de MiG-29 care efectuează o manevră complexă de bombardament din picaj la altitudine extrem de joasă.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel