Un atac ucrainean reușit a devastat baza aeriană rusă din Marinovka: Serviciul britanic de informații al Apărării confirmă reuşita ucrainenilor cu imagini din satelit

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Serviciul britanic de informații militare a publicat imagini din satelit ale bazei aeriene ruse din Marinovka, atacată de ucraineni la 22 august. Atacul a fost un succes, iar baza a fost distrusă. În raportul său zilnic despre situaţia războiului din Ucraina, serviciul britanic de informații a revenit luni asupra atacului efectuat de ucrainenii asupra bazei aeriene Marinovka, situată în regiunea Volgograd. Atacul a avut loc la 22 august anul acesta.

Atacul s-a dovedit eficient și a provocat daune semnificative bazei. Ca urmare, patru hangare au fost distruse, iar alte trei au fost avariate. Rușii au pierdut, de asemenea, un radar, o clădire administrativă și depozite.

Atacul a distrus, de asemenea, proviziile din bază, depozitate în zone special desemnate. Cu toate acestea, serviciile de informații britanice nu furnizează informații cu privire la distrugerea aeronavelor rusești.

Primele rapoarte din surse locale, apărute la 22 august, au indicat că dronele ucrainene au lovit baza aeriană, provocând explozii și incendii multiple. Datele privind amploarea pagubelor au sugerat în continuare că au izbucnit incendii în zonele de garare a avioanelor, în depozitele de muniție și în depozitele de combustibil de la bază.

Youtube video image

Baza aeriană Marinovka, situată la aproximativ 440 de kilometri de linia frontului ucrainean, găzduiește Forțele Aerospațiale Ruse, inclusiv Regimentul 11 de Aviație și Escadrila 2 de Aviație de Recunoaștere.

Mai târziu, în aceeași zi, o sursă din cadrul Serviciului de securitate al Ucrainei (SBU) a declarat pentru Ukrinform că SBU și Forțele pentru Operații Speciale (FOS) au fost responsabile pentru atacul cu drone asupra bazei aeriene. Atacul ar fi distrus depozite care conțineau bombe aeriene ghidate și combustibil, afectând semnificativ operațiunile militare ruse.

Ucraina efectuează în mod regulat atacuri asupra bazelor aeriene rusești și asupra altor obiective militare situate în Rusia. Scopul acestei tactici este de a distruge infrastructura și resursele folosite de Moscova pentru a ataca infrastructura critică a Ucrainei.

Ucraina a efectuat o serie de atacuri împotriva bazelor aeriene în încercarea de a slăbi forțele aeriene ruse, mai puternice. La 9 august, un atac împotriva unei baze aeriene din regiunea Lipetsk a distrus peste 700 de bombe, a declarat o sursă din serviciile de informații ucrainene pentru Kyiv Independent.

Recent, s-a dezvăluit că Rusia a reușit să avarieze sau să distrugă până la 70% din centralele electrice ucrainene. Avioanele capabile să transporte rachete utilizate pentru a ataca obiective din Ucraina sunt lansate de pe aeroporturi situate în Rusia.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel