Un Abrams al armatei ucrainene decimează trupele ruse într-o confruntare directa pe front (Foto/Video)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Echipajul unui tanc de luptă principal M1A1 Abrams SA-UKR a tras asupra unui grup de infanteriști ruși în zona linie de front din apropierea orasului Pokrovsk. Acțiunea de luptă a fost efectuată în cooperare cu unitati de recunoaștere aeriană din cadrul Batalionului 25 Asalt, care au descoperit un grup de soldați ruși într-una dintre clădiri.

Apoi, echipajul M1A1 Abrams SA-UKR s-a deplasat la poziția de tragere și a tras mai multe focuri de la mică distanță. Potrivit imaginilor publicate de militarii ucraineni, tancul M1A1 a fost echipat cu un scut anti-drone care acoperă turela pe părţile superioare și în partea din spate, precizează publicaţia ucraineană Militarnyi.

Youtube video image

Într-un război brutal în care vehiculele de luptă sunt adesea ținta artileriei și a dronelor, printre alte amenințări, tancurile Ucrainei au nevoie de toată protecția posibilă. Prin urmare, Ucraina ''consolidează'' acum tancurile Abrams și alte vehicule militare americane cu sisteme suplimentare de blindaj pentru a spori capacitatea acestora de a rezista cât mai mult pe front.

Sistemul de protecție al M1A1 Abrams SA-UKR. Sursă: imagine Militarnyi.

Protecția suplimentară pentru părțile laterale ale turelei este asigurată de sistemele de protecție dinamică Kontakt-1, iar părțile laterale sunt acoperite de kitul standard ARAT (Abrams Reactive Armor Tile).

După cum a arătat şi DefenseRomania într-un recent articol, forţele armate ucrainene adaugă elemente suplimentare de protecție tancurilor Abrams donate de SUA pentru a putea face față situației cu care se confruntă în prezent pe linia frontului.

Cele 31 de tancuri Abrams pe care le-a primit veneau fără cel mai avansat sistem de blindaj. Noile protecții instalate de ucraineni au ca scop să ofere un plus de rezistență în fața dronelor și a artileriei pe câmpul de luptă.

După cum se precizează într-un editorial publicat în revista Business Insider, Forţele Armate Ucrainene urmăresc în acest moment să aducă un plus de protecție tancurilor Abrams furnizate de SUA în încercarea de a face ca aceste blindate să reziste mai bine pe câmpul de luptă în faţa trupelor ruse. Acestea sunt tancuri de top, dar au fost livrate fără cele mai bune sisteme de protecţie.

SUA au început să trimită tancuri Abrams Ucrainei în toamna anului 2023 și, în total, au transferat 31 de astfel de blindate grele. Aceste tancuri sunt considerate cele mai bune pe care Ucraina le are în acest moment și printre cele mai bune din lume, dar forţele armate ucrainene nu a primit cea mai nouă versiune cu cele mai bune dotări.

SUA, de exemplu, au trimis tancurile fără cele mai performante elemente de blindaj. Tancurile erau variante mai vechi și, de asemenea, SUA, conform cerințelor politice, modifica versiunile Abrams care sunt destinate exportului pentru a-și proteja unele secrete tehnologice.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel