Prioritățile lui Rustem Umerov, noul ministrul al Apărării din Ucraina: Toleranță zero pentru corupție și start infrastructurii de F-16

DefenseRomania Team |
Data publicării:
Tehnicieni americani, în timpul unui proces de mentenanță al unui avion de luptă F-16 Fighting Falcon. Foto: U.S. Air Force
Tehnicieni americani, în timpul unui proces de mentenanță al unui avion de luptă F-16 Fighting Falcon. Foto: U.S. Air Force

Noul ministru ucrainean al apărării, Rustem Umerov, promite toleranţă zero faţă de corupţie, precum şi un audit în cazul tuturor domeniilor de activitate ale ministerului pe care îl va conduce.

Umerov a făcut declaraţii în acest sens, miercuri, în timpul unui discurs în Rada Supremă de la Kiev. "Toleranţă zero şi zero răbdare faţă de corupţie. Fiecare hrivnă furată costă vieţile şi siguranţa soldaţilor noştri. În filosofia mea, oficialii corupţi sunt la fel ca teroriştii, iar cu teroriştii nu se negociază. Planul nostru este să facem manifestarea corupţiei cât mai imposibilă", a subliniat Umerov, citat de Rador.

Potrivit acestuia, este necesară lansarea deplină a agenţiei de achiziţiei, considerând este proces drept "o chestiune de onoare". În plus, Rustem Umerov a anunţat că intenţionează să dispună un audit în cazul tuturor domeniilor de activitate ale ministerului.

"Ministerul Apărării este un organism-cheie pentru formarea strategiilor şi a politicilor de apărare. Unul dintre primii paşi în funcţie - echipa noastră va face un audit în toate domeniile pe care le are Ministerul Apărării", a subliniat noul ministru ucrainean al apărării.

 

Start infrastructurii pentru F-16 în Ucraina

 

De asemenea, printre planurile prioritare ale lui Umerov se numără creşterea capacităţilor de apărare ale industriei autohtone. "Tot ceea ce poate fi produs în Ucraina trebuie să fie produs în Ucraina", a adăugat Umerov.

Ministrul a subliniat că printre priorităţile operaţionale se numără începerea pregătirii active a infrastructurii necesare pentru funcţionarea deplină a avioanelor de vânătoare F-16. Umerov a mai menţionat că intenţionează să introducă o legitimaţie militară electronică, să lanseze un registru unificat al persoanelor vizate de mobilizare şi să digitalizeze toate procesele comisiilor de expertiză medico-militară.

Rustem Umerov, etnic tătar din Crimeea, a fost nuimit ministru al apărării în cadrul şedinţei de miercuri a Parlamentului de la Kiev. Candidatura acestuia, propusă de către preşedintele Volodimir Zelenski, a fost votată de toate grupurile parlamentare.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel