Ucrainenii au lovit cea mai importantă arteră de aprovizionare a trupelor ruse din Kursk

Foto: Special Kherson Cat / X
Foto: Special Kherson Cat / X

Canalele Telegram din Rusia anunță că Forțele de Apărare ale Ucrainei au distrus un pod peste râul Seim în apropiere de satul Hlushkovo din regiunea Kursk.

Canalul rus de propagandă Mash a publicat o fotografie a podului distrus. Potrivit canalului, unul dintre tablierii podului a căzut, iar o parte din districtul Glushkiv a fost „tăiat” de restul unității administrativ-teritoriale. Ar fi vorba de localitățile mai mari - Tyotkine, Popovo-Lezhachi, Volfine, împreună alte aproximativ 27 de așezări.

Guvernatorul regiunii Kursk a recunoscut distrugerea podului rutier peste Seim din districtul Glushkiv.

Propagandistul Roman Aliokhin susține că Forțele Armate ale Ucrainei „lovesc și podul din satul Zvane, districtul Glushkiv” și intenționează să pună mâna pe secțiunea districtului Glushkiv de-a lungul râului Seim.

Podul era cea mai importantă arteră logistică a trupelor ruse din zonă. Propagandiștii ruși se tem că distrugerea acestuia ar putea însemna începutul cuceririi districtului Glushki.

Au existat informații că prima lovitură în pod a fost dată pe 15 august, după care autoritățile locale au decis evacuarea locuitorilor din zonă.

Pe 12 august, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a confirmat pentru prima dată funcționarea Forțelor de Apărare în regiunea Kursk. El a subliniat că scopul operațiunii, care a început pe 6 august, a fost eliberarea teritoriilor de graniță ale Ucrainei de trupele rusești, care bombardau regulat regiunea Sumy.

Pe 15 august, comandantul șef al forțelor armate Oleksandr Sîrskîi a raportat că 82 de așezări din regiunea Kursk sunt deja sub controlul Ucrainei  - adică 1.150 de kilometri pătrați, inclusiv orașul Suja.

 

„Bătălii de-a lungul întregii linii a frontului”. Forțele armate au avansat de la unu la trei kilometri în unele direcții în regiunea Kursk - Sîrskîi

 

Comandantul șef al Forțelor Armate Oleksandr Syrskyi a declarat că armata ucraineană din regiunea Kursk a avansat de la unu la trei kilometri.

Sîrskîii-a raportat lui Zelenski despre situația de pe front.

„Trupele continuă să desfășoare bătălii ofensive, avem avansuri în unele direcții de la unu la trei kilometri către inamic. Luptele continuă pe toată linia frontului. În general, situația rămâne sub control”, a spus Comandantul șef al Forțelor Armate.

 Syrskyi a spus că generalul Eduard Moskaliov, care a fost numit șeful biroului comandantului militar din regiunea Kursk, a început să-și îndeplinească atribuțiile.

Syrskyi a mai remarcat că luptele grele continuă în Donbas, pe direcțiile Pokrovsk și Torețk, unde rușii forțeză.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel