Ucrainenii au atacat cu 12 rachete ATACMS și Storm Shadow facilități din Luhansk, folosite de armata rusă

Ionel Copcea |
Data publicării:

Canalele Telegram de propagandă rusă și mass-media rusă raportează despre exploziile puternice ca urmare a bombardamentelor din partea Forțelor Armate ale Ucrainei la Luhansk.

În cadrul unui mesaj postat pe canalul său de Telegram, șeful autoproclamatei Republicii Populare Lugansk, Leonid Pasechnik, a anunțat că, pe 04.08.2024, Forțele Armate ale Ucrainei au atacat orașul Luhansk cu rachete balistice și de croazieră de producție occidentală. O parte dintre acestea au fost doborâte de apărarea antiaeriană rusă.

La Luhansk au răsunat explozii puternice și a fost lovită o fabrică de mașini, unde rușii reparau echipamente militare.

“Forțele Armate ale Ucrainei au lansat 12 rachete de fabricație occidentală asupra Luganskului. Probabil este vorba despre opt rachete ATACMS și patru de tip Storm Shadow. Patru rachete au fost doborâte de forțele de apărare antiaeriană în apropierea orașului. Ca urmare a căderii resturilor de rachete, iarba uscată din zonă a luat foc”, a menționat Pasechnik, citat de agenția de presă Interfax.

Potrivit precizărilor sale, atacul masiv al Forțelor Armate ale Ucrainei a vizat depozite cu rezervoare de combustibili, precum și obiective ale sectorului privat.

“Toate serviciile de urgență, reprezentanți regionali și ai administrației orașului Lugansk lucrează la fața locului. Informațiile despre eventuale victime sunt în curs de verificare”, a spus Pasechnik.

După cum a informat și agenția de presă Tass, Primăria din Lugansk a confirmat atacul, precizând că mai multe clădiri rezidențiale private au fost avariate. Geamurile și acoperișurile acestora au fost deteriorate.

Surse: militarynews.ru, tass.ru.

Comentariul autorului: Potrivit unor mesaje postate pe rețelele de socializare atacul cu rachete asupra centrului administrativ al autoproclamatei Republicii Populare Luhansk ( regiune anexată ileagal de Federația Rusă)  a fost efectuat în această după-amiază, începând de la ora locală 16:10.

Având în vedere faptul că opt din cele 12 rachete lansate de militarii ucraineni (probabil cele de tip ATACMS) au lovit orașul Luhansk, fără să fie interceptate de apărarea antiaeriană rusă, este posibil ca daunele să fie semnificative.

Așa cum se întâmplă de obicei, detalii despre obiectivele lovite efectiv vor apărea în orele sau chiar zilele următoare.

Cu siguranță însă, deși autoritățile locale vorbesc despre “iarba care a luat foc” sau clădirile private care au fost deteriorate, rachetele ucrainene au vizat obiective militare sau facilități folosite de armata rusă.

          

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel