Ucraina va testa în curând sistemul de rachete tactice Grom-2

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Directorul general al Biroului de proiectare ”Yuzhnoye”, Alexander Degtiarev, a anunțat că Ucraina începe testările sistemului de rachetă tactică ”Grom-2”,numit și Thunder-2, destinat Forțelor Armate din Ucraina și Arabiei Saudite, a scris expertul militar-politic Alexander Kovalenko, pe pagina sa în LiveJournal, citat de Pagina de Rusia.

Potrivit lui Kovalenko, testele de bază ale acestui complex de rachete pentru descurajarea dușmanului vor începe în acest an.

Pe fundalul testelor cu racheta anti-navă „Neptun” și începerii producţiei de serie a rachetei „Olyha”, acest lucru pare extrem de încurajator, notează expertul militar. El adaugă că a fost finalizat prototipul, care va fi lansat în curând de pe un poligon de încercări.

„Ei bine, aştept cu nerăbdare primele lansări ale Grom-2. O mie de kilometri (raza de acţiune – n.r.) este, la urma urmei, cu totul altceva şi chiar un mare argument”, a concluzionat expertul militar.

Anterior, secretarul Consiliului Naţional de Securitate şi Apărare al Ucrainei, Alexander Turcinov, a anunțat că în luna mai vor avea loc noi teste ale complexului mobil de rachete de croazieră ”Neptun”.

Biroului de proiectare ”Yuzhnoye” este o întreprindere ucraineană de stat, dezvoltator de tehnologie sectorul aero-spațial.

Pe site-ul Ministerului Apărării al Rusiei se spune despre ”Yuzhnoye” că a fost cel mai mare și important centru științific și de proiectare de rachete din URSS.

Noua rachetă va avea o raza de actiune cuprinsă între 50 și 280 km. Sistemul de rachete este montat pe un camion militar 6x6 care este folosit ca unitate mobilă de lansare. Noul sistem de rachete este proiectat pentru a fi un rival de temut al sistemului rusesc de rachete Iskander-M.

În vara anului 2016, mass-media ucraineană a raportat pentru prima dată că inginerii militari de la Biroului de proiectare" Yuzhnoye" au început lucrările de dezvoltare a sistemului Grom-2 folosind bani de la o sursă străin misterios. S-a aflat destul de repede că Arabia Saudită era tara care a furnizat aproximativ 40 milioane USD pentru proiectarea și dezvoltarea sistemului tactic de rachete cu rază scurtă de acțiune.

Lucrările la complexul Grom au fost anunțate pentru prima dată la o expoziție de echipamente militare, desfăşurată la Kiev, în 2014. Un an mai târziu, a fost anunțat că producția în masă a sistemului Grom-2 ar putea începe în 2018.
Grom-2 este un sistem mobil de rachete balistice cu rază scurtă de acțiune pe deplin proiectat și dezvoltat în Ucraina de către biroului de proiectare Yuzhnoye și AM Makarov.

Ucraina are nevoie de rachete cu care să răspundă unor agresiuni militare de amploare întreprinse de Rusia

Săptămâna trecută, Fostul șef adjunct al Statului Major General al Forțelor Armate din Ucraina, general locotenentul Ihor Romanenko, a susţinut că ,,Ucraina are nevoie de rachete care să ajungă, cel puțin, la Urali și să acopere întreg teritoriul Federației Ruse. Astfel de rachete ar fi considerate ca un factor de descurajare."

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel