Apărarea antiaeriană rămâne vitală: În timp ce Ucraina va primi cel de-al treilea Patriot din Germania, sistemele rusești se mută din Crimeea la Belgorod

Lansatoare Patriot / foto: Bundeswehr, via twitter (oleksireznikov)
Lansatoare Patriot / foto: Bundeswehr, via twitter (oleksireznikov)

Pe lângă sistemul Patriot, Germania va trimite în Ucraina încă o instalație IRIS-T, Gepard, rachete și muniție.

În viitorul apropiat, Germania va preda Ucrainei al treilea sistem Patriot , instalația IRIS-T, Gepard, rachete și muniție. Acest lucru a fost declarat de cancelarul german Olaf Scholz în cadrul Conferinței pentru Reconstrucția Ucrainei.

„Cea mai urgentă nevoie a armatei ucrainene în acest moment este muniția, armele, în special apărarea antiaeriană, așa că în următoarele săptămâni și luni vom livra Ucrainei al treilea sistem Patriot, instalația IRIS-T, Gepard, rachete și muniție”, a spus Scholz, citat de Unian.

Cancelarul a reamintit că, începând cu 24 februarie 2022, Germania a oferit Ucrainei sprijin militar în valoare de 30 de miliarde de euro.

Alături de cele trei sisteme donate de Germania, Armata Ucrainei va avea operațional și sistemul Patriot trimis de Statele Unite, precum și elemente dintr-un sistem Patriot furnizat de Olanda. Potrivit estimărilor oficialilor de la Kiev, Armata ucraineană ar avea nevoie de aproximativ 7 sisteme Patriot pentru a putea respinge atacurile cu rachete balistice ale Rusiei.

Amintim că un oficial al Armatei SUA a explicat că armata ucraineană a folosit sistemele Patriot și în tactica SAMbush (aeriană ambuscadă) pentru a doborî primul avion A-50 de tip AWACS, în luna ianuarie.

 

Apărarea antiaeriană rusească sub presiune. Sistemele se mută din Crimeea la Belgorod

 

Între timp, de când Occidentul a permis folosirea muniției furnizate de acesta și împotriva țintelor militare de pe teritoriul Rusiei în apropierea graniței cu Ucraina, bombardamentele ucrainene din regiunile Belgorod și Kursk s-au intensificat și eficientizat.

Planificatorii militari ruși sunt nevoiți acum să gândească măsuri care să protejeze regiunea Belgorod. Soluția la care au apelat aceștia, potrivit canalului de voluntari Atesh, este să mute o parte din sistemele de apărare aeriană din Crimeea în regiune de graniță Belgorod.

Partizanii ucraineni din Ates au aflat că soldații ruși din Crimeea, în satul Osoviny, au fost sfătuiți să-și trimită familiile înapoi în orașele de garnizoană din Districtul Militar de Sud. Motivul este faptul că o parte din sistemele de apărare aeriană trebuie mutate din Crimeea în regiunea Belgorod.

Frecventele atacuri cu rachete ATACMS din Crimeea au pus sub presiune apărarea aeriană a Rusiei.

Acum o săptămână, rachetele GMLRS trase de la lansatorul de rachete HIMARS au distrus un sistem rus de apărare aeriană S-300.

În plus, Statul Major ucrainean a publicat luni pe pagina sa de Facebook că sistemul rus de apărare antiaeriană S-400 de lângă Dzhankoi și bateria S-300 de lângă Chornomorskîi și Yevpatoria au fost lovite în timpul atacurilor cu rachete.

Canalul rus Astra a raportat că ucrainenii au tras cel puțin zece rachete ATACMS, lansate de la lansatoare de rachete HIMARS și au o rază de acțiune de 280 km. Postul Diviziei 31 de Apărare Aeriană Rusă a fost lovit.

Chiar dacă Ministerul rus al Apărării nu a comentat atacurile, bloggerul militar rus Fighterbomber, care se ocupă de luptă aeriană, a criticat ministerul pentru răspunsul său la atacuri și a subliniat că comandanții ruși nu raportează nicio pierdere superiorilor lor, chiar dacă au unele mari.

Dacă adăugăm la asta și loviturile repetate asupra navelor rusești din Marea Neagră, vedem că logistica rușilor este sub mare presiune. Rușii nu au avut de ales decât să înceapă să folosească din nou podul peste strâmtoarea Kerci pentru a transporta combustibil - măsură suspendată în martie, de teama unor atacuri asupra garniturilor cu combustibil care circulă pe pod.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel