Ucraina va face presiuni asupra SUA la summitul NATO pentru a i se permite să lovească teritoriul Federaţie Ruse: Acționați decisiv

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursa foto: Hromadske.ua.
Sursa foto: Hromadske.ua.

Ucraina intenționează să crească presiunea asupra administrației președintelui american Joe Biden în timpul summitului NATO pentru a ridica toate restricțiile privind efectuarea de atacuri cu arme americane pe teritoriul Rusiei, a declarat Andri Yermak, șeful biroului prezidential de la Kiev, într-un interviu acordat Politico la 9 iulie.  Kievul solicită în special permisiunea de a utiliza rachete ATACMS pentru lovituri în adâncimea teritoriului rusesc.

Potrivit Politico, această campanie de presiune s-a intensificat după ce Rusia a lansat o rachetă asupra spitalului de copii Okhmatdyt din Kiev. În timp ce oficialii ucraineni, americani și europeni sunt de acord că racheta a fost rusească, ei nu sunt de acord dacă lovitura a fost intenționată.

De luni de zile, Ucraina cere Casei Albe să ridice restricțiile privind loviturile cu rachete cu rază lungă de acțiune împotriva Rusiei. Cu toate acestea, SUA au refuzat să ofere o astfel de permisiune, temându-se de o escaladare a conflictului.

Yermak a recunoscut aceste temeri, dar a subliniat că ele nu ar trebui să prevaleze asupra nevoii Ucrainei de a lovi Rusia. Oficialul ucrainean intenționează să ridice din nou această problemă în cadrul întâlnirilor sale cu administrația Biden, deși admite că ar putea dura ceva timp până când SUA vor fi de acord cu acest lucru.

În plus, Yermak a subliniat nevoia Ucrainei de informații mai detaliate din partea administrației Biden cu privire la numărul de arme pe care intenționează să le transfere în lunile următoare și la datele de livrare preconizate.

,,Avem acest pachet aprobat, dar, din păcate, livrarea este încă întârziată", a declarat el. "Avem nevoie de mai mult. Trebuie să ne mișcăm mai repede".

 

Zelenski către SUA: Acționați decisiv și autorizați efectuarea de lovituri asupra teritoriului rus

 

În timpul vizitei sale în SUA, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a vorbit la Institutul Ronald Reagan din Washington, îndemnând SUA și aliații săi să acționeze mai hotărât, să autorizeze forțele armate ucrainene să lovească adânc în teritoriul rus și a explicat de ce Ucraina insistă să își revendice teritoriile.

Ziarul ucrainean NV a compilat principalele declarații din discursul lui Zelenski la Institutul Ronald Reagan din Washington.

,,Strategia pentru pace a fost întotdeauna simplă: să fii suficient de puternic, să fii suficient de hotărât, astfel încât niciun adversar să nu se gândească, nici măcar pentru o clipă, că războiul ar putea plăti", a spus Zelenski, citându-l pe Ronald Reagan.

,,Este timpul să ieșim din umbră pentru a lua decizii ferme, pentru a lucra, pentru a acționa și pentru a nu aștepta luna noiembrie [alegerile prezidențiale din SUA] sau orice altă lună. Trebuie să fim puternici și fără compromisuri. Toți împreună. Și, în primul rând, America".

,,Împreună cu America, lumea este capabilă să facă lucrurile corecte. Atunci când acționăm cu toții suficient de puternic, suficient de hotărât. Aceasta trebuie să fie strategia noastră".

,,În mai-iunie, am obținut o victorie importantă prin oprirea avansului rusesc asupra Harkovului, al doilea oraș ucrainean ca mărime, situat foarte aproape de granița cu Rusia."

Dictatorul rus Vladimir Putin a vrut să folosească pauză de șase luni din Congres [privind ajutorul american] pentru a ocupa rapid Harkov, unde locuiesc un milion și jumătate de oameni, a declarat Zelenski, exprimându-și recunoștința pentru adoptarea legii privind ajutorul pentru Ucraina.

Radarul rusesc 96L6E al sistemului de rachete S-400 distrus de ucraineni în urma unui atac cu rachete ATACMS, 22 mai 2024. Sursa Foto: X/Twitter.

 

,,Acest avans rusesc a fost blocat, iar noi împingem armata rusă afară din zonele din apropierea Harkovului. Permiterea efectuării de lovituri în adâncimea teritoriului rus cu arme occidentale reprezintă un pas pe care îl așteptăm", a spus Zelenski.

,,Am distrus lansatoarele de rachete rusești care loveau zilnic Harkovul de mai bine de doi ani. Acest lucru a oferit Harkovului protecție împotriva atacurilor cu rachete. Imaginați-vă cât de multe putem realiza atunci când toate restricțiile sunt ridicate. În mod similar, ne putem proteja orașele de bombele ghidate rusești dacă liderii americani fac un pas înainte și ne permit să distrugem avioanele militare rusești la bazele lor."

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel