Ucraina spune că luna august e o lună propice pentru „vânat”. Kievul amenință Rusia cu extinderea zonei în care vor fi lovite navele ruse

Darius Muresan |
Data publicării:
Momentul în care nava rusă de asalt amfibiu Olenegorskiy Gornyak e lovită de o dronă kamikaze a Ucrainei
Momentul în care nava rusă de asalt amfibiu Olenegorskiy Gornyak e lovită de o dronă kamikaze a Ucrainei

Secretarul Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională al Ucrainei, Oleksi Danilov, a declarat că Ucraina va continua să extindă raza de acţiune a loviturilor împotriva instalaţiilor militare ruseşti.

În acest sens, a subliniat Danilov, vor fi folosite arme fabricate în Ucraina. "Cu fiecare nouă misiune de luptă, dronele de atac ucrainene şi dronele marine devin din ce în ce mai precise, operatorii devin mai experimentaţi, coordonarea luptei este mai eficientă, iar producătorii au posibilitatea de a-şi îmbunătăţi caracteristicile de performanţă", a remarcat Danilov, citat de Rador.

Oficialul a subliniat că luna august a fost un succes deosebit pentru "vânătorii ucraineni". Potrivit acestuia, "geografia loviturilor cu arme ucrainene se va extinde". "Urmează extinderea amplorii, a gamei de activităţi de luptă, a nivelului şi severităţii pierderilor ruseşti.

Ţintele ruseşti sunt cel mai bun teren de testare pentru armele ucrainene şi pentru publicitatea lor la nivel mondial" - a declarat secretarul Consiliului de Securitate şi Apărare Naţională de la Kiev.

Potrivit lui Danilov, industria militară ucraineană va deveni unul dintre principalii jucători mondiali, deoarece echipamentul a trecut un test de luptă unic.

 

Dronele ucrainene au provocat pagube ocupantului rus în această săptămână

 

Amintim că în această săptămână nava rusă de desant amfibiu Olenegorskiy Gornyak a fost lovită frontal de o dronă maritimă kamikaze. Nava se afla în portul Novorossisk a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), în regiunea Krasnodar.

Youtube video image

Atacul a avut loc chiar în interiorul Bazei Navale Novorossisk a Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN), în regiunea Krasnodar. 

Totodată, în cursul acestei nopți un petrolier rusesc a fost lovit tot de către o dronă kamikaze ucraineană.

Petrolierul rus a fost lovit în strâmtoarea Kerci, în imediata apropiere a Podului Crimeei. În urma incidentului circulația pe pod a fost întreruptă pentru scurt timp. Două remorchere au fost aduse în zonă pentru a acorda asistență petrolierului rus. 

Petrolierul se afla sub incidența sancțiunilor americane după ce a furnizat combustibil forțelor armate ruse în Siria.

Nu există informații concrete cu privire la nivelul pagubelor suferite de ruși, nici în cazul navei de asalt amfibie cât nici în cazul petrolierului.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel