Ucraina recunoaşte că ruşii au reuşit să captureze una dintre dronele sale kamikaze Magura: Acest lucru nu oferă forţelor ruse un avantaj tehnic semnificativ

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Drona kamikaze de suprafață ucraineană MAGURA V5.
Drona kamikaze de suprafață ucraineană MAGURA V5.

Un reprezentant al Direcției Principale de Informații Militare (GUR) din Ucraina a precizat recent că rușii au reușit să captureze una dintre dronele maritime kamikaze Măgura utilizate de serviciile de informații ucrainene pentru a ținti facilitaţi ale Flotei ruse din Marea Neagră, în ciuda faptului că dronele sunt echipate cu sisteme de autodistrugere.

,,Au efectuat o inspecție detaliată, au dezasamblat-o până la ultimul șurub și au susținut că este prost făcută. Cu toate acestea, acest dispozitiv presupus ''prost fabricat'' era totuși capabil să le paralizeze semnificativ puternica și perfecta Flotă a Mării Negre", a remarcat el.

Youtube video image

Dronele marine Magura V5 sunt drone kamikaze, astfel încât există riscul ca unele dintre resturile lor, rezultate în urma unei exploziei cu ţinta vizată, să cadă în mâinile ruşilor.

Cu toate acestea, după cum susţin şi ucrainenii, acest lucru nu oferă forţelor ruse un avantaj tehnic semnificativ în contracararea acestor dispozitive.

Ofițerul de informații a adăugat că produsul este perfecționat în mod constant, iar drona capturată de ruși acum mai bine de șase luni este deja semnificativ diferită de modelele actuale.

,,Dronele sunt îmbunătățite în mod constant, cu actualizări regulate ale software-ului, îmbunătățiri ale algoritmilor de navigație și control și dezvoltarea de noi metode de utilizare în luptă", a explicat ofițerul de informații.

Magura V5 este o dronă navală multifuncțională dezvoltată de Ucraina și a fost utilizată intensiv în atacuri împotriva Flotei ruse din Marea Neagră, în principal prin lovirea navelor inamice în timp ce erau încărcate cu explozibili.

Drona este controlată de o telecomandă portabilă specială cu ecrane și un set de taste și comutatoare. Operatorul utilizează camere pentru a observa situația din jurul dronei și o poate controla până când aceasta atinge o țintă specifică.

Ca dronă kamikaze, aceasta poate ataca navele de suprafață inamice, atât pe mare, cât și în bazele militare aflate în porturi. În acest scop, aceasta poate transporta până la 320 de kilograme de explozivi.

Ucraina a distrus anterior mai multe nave rusești cu drone Magura, inclusiv o nava de desant Caesar Kunikov, nava de patrulare Serghei Kotov, nave de desant de mare viteză Serna și Akula și o corvetă cu rachete Ivanovets din clasa Tarantul. Versiunile mai noi ale Magura V5 sunt echipate cu rachete ghidate aer-aer.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel