Ucraina pregătește un plan cuprinzător pentru a pune capăt războiului

Administrația Prezidențială
Administrația Prezidențială

Ucraina pregătește un plan „clar și detaliat” pentru a pune capăt războiului, a declarat vineri președintele Volodimir Zelenski. Potrivit lui, planul ar trebui să fie gata anul acesta. Ucraina a luat inițiativa și a ales calea diplomatică pentru că este o victimă a războiului.

„Drumul diplomatic pe care a ales-o Ucraina este inițiativa noastră pentru că suntem victime în acest război. Summitul pentru pace a avut deja loc și acum lucrăm în detaliu la trei planuri: energie, securitate alimentară și schimburi. Sunt încrezător că vom rezolva aceste probleme. Cel puțin, vom pregăti un plan detaliat. Va fi în viitorul apropiat”, a spus Zelenski, citat de UPravda.

El susține că Ucraina va pregăti un plan cuprinzător care va fi prezentat partenerilor. „Este foarte important pentru noi să prezentăm un plan pentru a pune capăt războiului pe care majoritatea lumii îl va sprijini. Aceasta este calea diplomatică la care lucrăm”, a adăugat el.

 

Trebuie să fim puternici pe câmpul de luptă

 

În același timp, Zelenski a menționat că Ucraina crește producția de drone, echipamente pentru război electronic și pentru artilerie. „Trebuie să fim puternici pe câmpul de luptă, nu pentru că cineva vrea să lupte. Nu ne-am dorit asta de la început. Și acum nimeni nu vrea. Vrem pace. Dar trebuie să fim puternici și de aceea ne dezvoltăm producția pentru a fi puternici”, a spus Zelenski.

El a observat că Rusia, cu excepția puterii, nu înțelege nimic și nu respectă pe nimeni în afară de cei puternici.

„Sunt două lucruri paralele: să fii puternic pe câmpul de luptă și să elaborezi un plan clar, un plan detaliat va fi gata anul acesta”, a subliniat președintele, potrivit agenției Unian.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel