Ucraina lovește din nou în adâncimea Rusiei. SBU confirmă că a lovit, duminică, cea mai mare fabrică de muniții din Federație, aflată la 900 km de graniță

Dronă ucraineană, imagine concept. Photo source: PRAVDA.COM.UA @UkrainskaPravda
Dronă ucraineană, imagine concept. Photo source: PRAVDA.COM.UA @UkrainskaPravda

Surse militare din Ucraina au informat că, pe octombrie 20, forțele ucrainene au atacat în cursul nopții „cea mai mare fabrică de explozibili” din Rusia și un aerodrom, în cel mai recent atac executat cu drone cu rază lungă de acțiune în adâncimea teritoriului rus.

O sursă din Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a declarat că dronele au vizat marea fabrică se stat Sverdlov din orașul Dzerjinsk, regiunea Nijni Novgorod, situată la aproximativ 900 de kilometri față de frontiera cu Rusia.

Fabrica se află sub sancțiunile americane și europene din 2023, pentru „achiziționarea de bunuri în sprijinul efortului de război al Rusiei”. Fabrica produce explozibili, produse chimice industriale, detonatoare și muniție.

„SBU a lucrat la întărirea sancțiunilor împotriva uzinei Sverdlov”, a declarat sursa SBU. „Am adăugat drone la sancțiunile economice, care dau un efect instantaneu. Lucrările pentru reducerea capacităților militare ale inamicului vor continua”.

Sursele militare ucrainene susțin că fabrica produce obuze de aviație și artilerie, bombe de aviație și focoase, muniție care ajută Rusia să-și continue războiul împotriva Ucrainei.

 

Ucrainenii au lovit și un aerodrom rus, la 400 km de graniță, unde sunt dislocate avioane Su-34, Su-35 și MiG-31

 

În cursul zilei, Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a anunțat că Ucraina a lovit și aerodromul Lipetsk-2 din regiunea Lipetsk, situat la peste 400 de kilometri de granița cu Ucraina.

Acest atac a vizat depozite de muniție, depozite de combustibil și avioane aflate pe un aerodrom despre care se știe că găzduiește aeronave rusești de tipul Su-34, Su-35 și MiG-31.

Operațiile au fost desfășurate în cooperare de către SBU, Direcția Principală de Informații a Armatei (GUR) și Forțele de Operații Speciale, după cum a detaliat sursa SBU.

De partea cealaltă, Ministerul rus al Apărării a anunțat că, în noaptea de 20.10.2024, au fost doborâte 110 drone ucrainene deasupra regiunilor Kursk, Lipețk, Oryol, Nijni Novgorod, Belogorsk, Bryansk și Moscova, fără a da asigurări că ar fi fost doborât toate UAV-urile.

De asemenea, în comunicat se precizează că au fost distruse opt aparate de zbor fără pilot din regiunea Nijni Novgorod, care au atacat zona industrială a orașului Dzerjinsk și uzina de muniții din Sverdlov.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel