Noapte agitată în Rusia: Ucraina a lovit 4 baze aeriene în cel mai mare atac asupra aerodromurilor ruse de la începutul războiului. Bazele deserveau Su-34 sau Su-35

Cristian Soare |
Data actualizării: | Data publicării:
Ucrainenii au atacat 4 aerodromuri aflate în regiunile Voronej, Kursk și Nizhny Novgorod din Federația Rusă. Au fost atacate aerodromurile militare Khalino, Savasleyka, Borisoglebsk și Baltimore. Avioanele de vânătoare-bombardament Su-34, avioanele de vân
Ucrainenii au atacat 4 aerodromuri aflate în regiunile Voronej, Kursk și Nizhny Novgorod din Federația Rusă. Au fost atacate aerodromurile militare Khalino, Savasleyka, Borisoglebsk și Baltimore. Avioanele de vânătoare-bombardament Su-34, avioanele de vânătoare Su-35 și alte aeronave militare rusești își au baza pe aceste aerodromuri. Sursa foto: X/ Twitter.

Drone ucrainene cu rază lungă de acțiune au lovit patru baze aeriene rusești în noaptea de 14 august, în cel mai mare atac asupra aerodromurilor din timpul războiului, a declarat o sursă din cadrul Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU) pentru Kyiv Independent. Mai devreme în aceeași zi, Rusia a susținut că a doborât peste 110 drone ucrainene într-un atac masiv, canalele locale de Telegram raportând explozii la bazele aeriene Savasleika, Borisoglebsk și Voronej's Baltimore.

Sursa SBU a declarat că atacurile au vizat cele trei baze aeriene menționate mai sus, precum și o bază aeriană din Kursk. Ucraina a lansat o incursiune în regiunea Kursk săptămâna trecută, marcând primul caz în care trupele ucrainene au intrat pe teritoriul Rusiei în timpul războiului.

Statul Major al forțelor armate ucrainene a confirmat atacul mai târziu, la 14 august, afirmând că pe aerodromurile menționate se aflau avioane de luptă Su-34, Su-35 și alte aeronave.

Atacul a vizat depozite de combustibil și muniție, dar urmările rămân încă neclare, a declarat Statul Major general al Forţelor Armate Ucrainene.

Atacul cu drone la scară largă a fost efectuat de SBU în cooperare cu Forțele Aeriene Uraniene, Forțele pentru Operații Speciale și Agenția de Informații Militare (GUR), a dezvăluit sursă pentru Kyiv Independent.

Scopul a fost de a împiedica Rusia să utilizeze bazele aeriene pentru a lovi cu bombe KAB poziții militare și așezări ucrainene. Consecințele atacurilor sunt în curs de stabilire, a adăugat sursa.

„Așteptăm imagini din satelit cu avioanele de luptă și depozitele rusești distruse”, a spus sursa. The Kyiv Independent nu a putut verifica toate aceste informaţii în mod independent.

Canalele rusești de Telegram au raportat 10 explozii la baza aeriană Savasleika din regiunea Nijni Novgorod, care găzduiește purtătoare de rachete Kinzhal, avioanele MiG-31K.

Radio Free Europe/Radio Liberty a publicat imagini din satelit care par să confirme atacurile asupra bazelor aeriene Savasleyka și Baltimore.

Canalele rusești de Telegram au distribuit, de asemenea, mai multe materiale video care surprind drone ucrainene, dar și acţiunea apărării aeriene ruse în regiunile Voronej și Nijni Novgorod.

Satul Savasleika este situat la aproximativ 650 de kilometri (400 de mile) de granița cu Ucraina, în timp ce Baltimore și Borisoglebsk din regiunea Voronej se află la 180 și 260 de kilometri (110 și 160 de mile) de granița cu Ucraina, respectiv.

Aerodromul Kursk, cunoscut și sub numele de baza aeriană Khalino, găzduiește avioane de luptă MiG-29 și se află la aproximativ 95 de kilometri (60 de mile) de Ucraina.

„SBU continuă să slăbească metodic componenta aviatică a mașinăriei militare ruse”, a declarat sursa citată de Kyiv Independent.

Ucraina a efectuat o serie de atacuri împotriva bazelor aeriene în încercarea de a slăbi capabilităţile forțelor aeriene ruse, mult mai puternice. La 9 august, un atac împotriva unei baze aeriene din regiunea Lipetsk a distrus peste 700 de bombe, a declarat o sursă a serviciilor de informații ucrainene pentru Kyiv Independent.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel