Ucraina le oferă soldaților nord-coreeni calea către lumea liberă. Într-un mesaj în coreeană Ucraina le asigură protecție nord-coreenilor care reușesc să evadeze din Rusia

Darius Muresan |
Data publicării:
Forțele armate ale regimului din Coreea de Nord. Photo source: KCNA Watch via DC News
Forțele armate ale regimului din Coreea de Nord. Photo source: KCNA Watch via DC News

Serviciul de informații militare al Ucrainei (GUR) a publicat un mesaj în limba coreeană pe unul dintre canalele sale de Telegram, oferindu-le soldaților nord-coreeni aflați pe teritoriul rus, care se antrenează pentru a se alătura forțelor Kremlinului în războiul din Ucraina, posibilitatea de a beneficia de protecție dacă reușesc să evadeze sau să ajungă la trupele ucrainene.

Mesajul este însoțit de un videoclip în limba coreeană, în care sunt prezentate condițiile în care Ucraina îi ține pe prizonierii de război ruși, inclusiv rațiile de alimente și dormitoarele acestora.

"Ne adresăm soldaților Armatei Populare Coreene trimiși să sprijine regimul lui Putin", începe mesajul, difuzat pe canalul „Jochu Zhiti” („Vreau să trăiesc” în ucraineană și rusă), potrivit agențiilor EFE și Agerpres. Acest canal este utilizat de serviciile de informații militare ucrainene pentru a comunica cu dezertori și colaboratori ruși.

Mesajul continuă cu îndemnul de a nu muri „fără sens pe pământ străin” și îi încurajează pe soldați să se predea, oferindu-le hrană și cazare dacă reușesc să treacă liniile inamice.

De asemenea, textul subliniază că „mii de soldați ruși” au ales să se predea și sunt acum cazați în „barăci confortabile”, cu mese asigurate și asistență medicală. Ucraina afirmă că lagărele sale de prizonieri de război sunt deschise pentru soldați de orice naționalitate, religie sau ideologie. În acest sens, sunt oferite mai multe numere de contact pentru soldații care doresc să colaboreze.

Începând cu debutul războiului, Kievul a raportat cazuri de soldați ruși care au contactat proiectul „Jochu Zhiti” pentru a-și coordona predarea, uneori aceste colaborări ducând la acțiuni de sabotaj în Rusia.

Conform informațiilor de miercuri, Coreea de Nord a trimis deja 3.000 de soldați în Rusia, unde aceștia se antrenează pentru a sprijini forțele ruse în Ucraina. Se estimează că până la 12.000 de soldați nord-coreeni ar putea fi trimiși în total.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
NoMy - smt4.5.3
pixel